Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] nowa Sram GX

pmarszal84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam;

mam prawie nową przerzutkę Sram GX najnowszy model z systemem X-horizon itd., napęd 1x11. Przerzutka według producenta ma kółeczka na łożyskach maszynowych, czy w takim razie możliwy jest luz na tych kółeczkach? Nie sprawdziłem tego zaraz po zakupie, teraz luzy są, a ma przejechane niewiele, ale nie wiem czy tak było od początku.

pzdr

Piotr 

Napisano

Moim zdaniem powinien delikatny być. Łańcucha ma przekosy przy 1x11. Mam GX na tyle dziesiątkowy, to sprawdzę jak to u mnie jest wieczorem.

Napisano
Na obu, czy tylko na górnym?

Luz jest na obu.

Przerabiałem już ten temat z przerzutką XT, tam niby na górnym powinien być, na dolnym nie, ja mam luz na obu. Jednak nie wiem czy w XT były maszynowe łożyska.

Moim zdaniem powinien delikatny być. Łańcucha ma przekosy przy 1x11. Mam GX na tyle dziesiątkowy, to sprawdzę jak to u mnie jest wieczorem.

Super, będę wdzięczny.

Według sprzedawcy delikatny luz powinien być, że niby mimo iż są tam łożyska maszynowe (na których luzu nie ma) to luz będzie na tulejkach.

Jednak nie ma to jak opinia forumowiczów, a już najlepiej kogoś kto takową przerzutkę posiada :)

pzdr 

Napisano

Według sprzedawcy delikatny luz powinien być, że niby mimo iż są tam łożyska maszynowe (na których luzu nie ma) to luz będzie na tulejkach. Jednak nie ma to jak opinia forumowiczów, a już najlepiej kogoś kto takową przerzutkę posiada

Właśnie sprawdziłem i delikatny luz około 2 mm przy poruszaniu kółkami na boki jest - górne jak i dolne. Przerzutka nowa przejechała około 200 km. Luz nie jest na łożyskach tylko na tulei właśnie.

Napisano
Właśnie sprawdziłem i delikatny luz około 2 mm przy poruszaniu kółkami na boki jest - górne jak i dolne. Przerzutka nowa przejechała około 200 km. Luz nie jest na łożyskach tylko na tulei właśnie.

uffff, na sercu lżej odrazu :) wiec pewnie u mnie też to jest luz na tulei. Dzięki serdeczne zatem za sprawdzenie.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...