Skocz do zawartości

[2400 do 3400] crossowy na asfalt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Stanąłem przed wyborem roweru po przebrnięciu przez sporą liczę wątków zdecydowałem że najlepszy będzie rower crossowy. Mój wzrost to 188 cm 105 kg wagi . Dodam że często będę jeździł z fotelikiem dziecięcym więc około 12 dodatkowych kilogramów. Chciałbym aby rower wytrzymał min 5 lat. Myślę że rocznie będę robił około 1000 kilometrów raczej na pewno nie więcej. Znajomy polecił mi Cube nature pro nie wiem czy jest obiektywny bo sam ma rower tej firmy. Mi osobiście podoba się Kross Evado 7.0 ale to już absolutne maksimum jakie jestem w stanie zapłacić. Chciałby poznać opinie kogoś  kto użytkował podobne rowery aby polecił coś z tego przedziału cenowego.

Napisano

A co myślisz o Romet Orkan 6.0. Czytałem inny wątek na forum i tam polecano ten rower. Mowa oczywiście o roczniku 2015 jest jeszcze w sklepach trochę sztuk.czy byłby lepszy od unibike?

Napisano

Uwaga ! @Robert2 ZETHOS GTS to dobry rower ale  nosisz się z zamiarem wożenia dziecka na foteliku bagażnikowym 12 kg + Ty 105 kg + rower 13 kg dojdą błotniki ubrania bagażnik buty pompka kaski to jakieś + 4 kg to razem 134 kg , a opona w ZETHOS GTS to SCHWALBE SMART SAM / 28X1.60 o maksymalnym obciążeniu 110 kg ! Kiedy jadąc wyprostujesz plecy narazisz się na niebezpieczeństwo! Osobiście polecam Orkana 6.0 ale problem opon w Orkanie pozostaje ten sam są to opony Schwalbe Range Cruiser Reflex 28 x 1.5  o wytrzymałości do 100 kg

Napisano

Przejrzałem oferty i chyba wybór padnie na zethosa. Najtaniej znalazłem za 2790. Warto za tą cenę czy poczekać lepiej na model z 2016?

Napisano

Po przymiarkach i obejrzeniu kilku propozycji wybieralem między Unibike Xenon i Kross Evado 7.0 oba z wyprzedaży rocznika 2015. Kross był 300 PLN droższy. Zdecydowałem się na Xenona rozmiar 21. Dzięki za podpowiedzi:-) Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...