PiPoLiNiO Napisano 31 Stycznia 2016 Napisano 31 Stycznia 2016 Witam. Mam problem z napędem xt 2x10. Gdy przód jest na 2 a tył na 5 to jest harczenie, coś jak by łańcuch haczył o prowadnice. Tyle, że nic, nigdzie nie haczy ani nie ociera. Jak zmienię na 6 to momentalnie ustaje. Rozumiem, że skrajne położenie 2x1 albo 2x2 może hałasować i ocierać, ale w połowie kasety? No chyba, że przy napędach 10 rządowych wygląda to inaczej niż przy 3x9.
Ychu Napisano 31 Stycznia 2016 Napisano 31 Stycznia 2016 Jeśli przy 2x5 łańcuch idzie mocno skosem to nic z tym nie zrobisz i nie należy tak jeździć.
Roxorloops Napisano 31 Stycznia 2016 Napisano 31 Stycznia 2016 Próbowałeś troszeczkę odpuścić/naciągnąć linkę tylnej przerzutki? Spróbuj po 1/4 1/2 obrotu baryłką podczas kręcenia. Powinno pomóc.
PiPoLiNiO Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Napisano 31 Stycznia 2016 No właśnie nie ma skosu, dlatego dziwi mnie ten hałas. Cały napęd jest xt, przebieg tyle co nic.
dran2 Napisano 31 Stycznia 2016 Napisano 31 Stycznia 2016 Jak tyle co nic to może musi się tylko dotrzeć?
BikerLight Napisano 31 Stycznia 2016 Napisano 31 Stycznia 2016 Gdy przód jest na 2 a tył na 5 to jest harczenie, coś jak by łańcuch haczył o prowadnice To jest harczenie czy może szuranie a może rzężenie? Jestem w tej chwili przeziębiony i od czasu do czasu zdarza mi się zacharczeć, ale w rowerze takiego dźwięku jeszcze nie słyszałem a gdybym usłyszał to bym się przeraził Konkluzja jest taka - nagraj film z owym dźwiękiem i ktoś być może poda wtedy przyczynę, na razie można z fusów powróżyć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.