Skocz do zawartości

[do 2100 zł] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początku chciałbym wszystkich forumowiczów serdecznie przywitać ponieważ to mój pierwszy post na tym forum.
Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu rowerku i nie wiem co tu wybrać bo im więcej oglądam tym bardziej nie mogę się zdecydować.
Poszukuję rowerku którym będę mógł dojechać do pracy i od czasu do czasu pojechać ze znajomymi na Turbacz lub w górskie okolice Nowego Targu.
Bylem już prawie zdecydowany na http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5937655746&reco_id=1969e67d-c470-11e5-95c0-02ca740046bb&ars_rule_id=201

ale niestety dostępna jest tylko rama 21' więc chyba za duża.
Może koledzy Mi podpowiecie co tu kupić??
Mój wzrost to około 178 cm, waga 92 kg.
Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.
Pozdrawiam

Napisano

21" będzie dla Ciebie niestety za duży, zobacz to http://allegro.pl/rower-romet-rambler-6-0-26-2015-wyprzedaz-i5920497486.html i porównaj osprzęt z innymi rowerumi choćby z allegro w cenie +/- 2100. Tylko że to jest 26", nie pisałeś czy musi być koniecznie 27.5 jak ten Kross. W tym Romecie przerzutki, manetki, kaseta i korba jest Deore, większość producentów w tej cenie oferuje Altus/Tourney/Alivio. Jak piszesz że potrzebujesz rower na dojazdy do pracy i "od czasu do czasu ze znajomymi" to myślę że ten Romet byłby ok. Nie napalaj się, dzisiaj na pewno dostaniesz więcej propozycji do wyboru od innych forumowiczów :)

pzdr!

Napisano

Wiesz ja na Twoim miejscu szedłbym w rower typu cross. Jeżeli koledzy potwierdza to przeczytaj wątek o crossach w tym przedziale cenowym, jest tam kilka ciekawych pozycji.

Ja np zdecydowałem sie na Romet Orkan 5.0 2015.

Poczytasz i wtedy zdecydujesz co dla Ciebie będzie ok.

Napisano

Myślałem nad rowerem typu Cross ale jakoś nie mogę się do niego przekonać :(

Czy cross da radę od czasu do czasu przejechać po jakimś wyzywającym terenie??
Co do rozmiaru kół bardziej odpowiada Mi 27,5 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...