Adam40 Napisano 24 Stycznia 2016 Napisano 24 Stycznia 2016 Witam wszystkich forumowiczow.Prosze o pomoc w wyborze roweru.Zucilem palenie i troszke mi sie przybralo co prawda sporo juz zrzucilem ale to jeszcze za malo,wiec postanowilem ze kupie rower.Mam 42 lata,178cm wzrostu,108kg wagi.Chcialbym rower uniwersalny do jazy po asfalcie,bruku,bezdrozach jak i po lasach,i moge wydac ok.2000zl dlatego prosze o pomoc znawcow. Podaje linki rowerow ktore wpadly mi w oko i cos z tego chcialbym wybrac,ale jestem tez otwarty na propozycje forumowiczow. Link 1 SCOTT ASPECT 630 rozmiar XL BLK/ANT model 2013 | Sklep Rowerowy Żuchliński Link 2 GIANT TALON 27,5 4 rozmiar XL | Sklep Rowerowy Żuchliński Link 3 UNIBIKE CROSSFIRE DISC MESKI rozmiar 21" | Sklep Rowerowy Żuchliński I ostatnio wpadl mi w oko rowerek Kellysa,widzialem go na Alegro i podaj link. Alegro Rower KELLYS QUARTZ MASTER przecena z 3199zł. (5914964816) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Prosilbym bardzo o porade.Zbliza sie wiosna i chcialbym cos juz kupic i zgubic pare kilo. Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi i rady. Adam.
gtb Napisano 24 Stycznia 2016 Napisano 24 Stycznia 2016 Czego planujesz więcej , asfaltu , leśne ścieżki (cross) czy trudniejszy terene, wypady w góry (MTB). Przy twoich gabarytach obstawiałbym ramę 18-19" , te z linków są zdecydowanie za duże.
Adam40 Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Napisano 24 Stycznia 2016 na pewno nawiecej bedzie asfaltu,bruku i lesnych sciezek bo jak na razie nie przewiduje wypadow na jakies trudniejsze trasy,jeszcze nie ta forma
gtb Napisano 24 Stycznia 2016 Napisano 24 Stycznia 2016 W tym wypadku skłaniałbym się w kierunku crossa , ten Unibike z twojego linku jest dość przyzwoity ( tylko rama raczej 19" ) , zerknij jeszcze na Rometa Orkan 4.0 http://allegro.pl/rower-romet-orkan-4-0-hydraulika-alivio-bonus-i5935660459.html . Dobrze by było abyś przeszedł się do jakiegoś sklepu rowerowego w twojej okolicy i przymierzył się do kliku rowerów zarówno cross jak i MTB w różnych rozmiarach aby mieć jakiś obraz tego co oferują z tym czego oczekujesz.
Adam40 Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Napisano 24 Stycznia 2016 Dziekuja za podpowiedzi.A co sadzisz o tym scott-ie ? bo nie ukrywam ze najbardziej mi sie podoba wizualnie,choc nie mam pojecia o osprzecie i wziolbym z rama L.
gtb Napisano 24 Stycznia 2016 Napisano 24 Stycznia 2016 Osprzętowo wypada nie najgorzej (ma amortyzator z tłumieniem, napęd 3x9) z tym że koła 26" + terenowe opony to nie najlepsze rozwiązanie do jazdy z przewagą asfaltu.
Adam40 Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Napisano 24 Stycznia 2016 Dzieki Tomek to moze bys mi doradzil ktory Scott wybrac z tego sklepu? http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/strona-glowna,1 bo w tym sklepie bede kupowal
gtb Napisano 24 Stycznia 2016 Napisano 24 Stycznia 2016 Ciężko doradzić coś konkretnego ze względu na ograniczenia rozmiarowe (podlinkowany Aspect 630 dostępny jest tylko jako XL ). Jak wcześniej pisałem zrób wycieczkę w celu oględzin i przymiarek - nie zawsze rower wypadający osprzętowo najlepiej jest najlepszy , najważniejsze zebyś się na nim dobrze czuł i był dla ciebie wygodny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.