Skocz do zawartości

[Rower] pomoc w wyborze

Adam40

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczow.Prosze o pomoc w wyborze roweru.Zucilem palenie i troszke mi sie przybralo :) co prawda sporo juz zrzucilem ale to jeszcze za malo,wiec postanowilem ze kupie rower.Mam 42 lata,178cm wzrostu,108kg wagi.Chcialbym rower uniwersalny do jazy po asfalcie,bruku,bezdrozach jak i po lasach,i moge wydac ok.2000zl dlatego prosze o pomoc znawcow.

Podaje linki rowerow ktore wpadly mi w oko i cos z tego chcialbym wybrac,ale jestem tez otwarty na propozycje forumowiczow.

Link 1

SCOTT ASPECT 630 rozmiar XL BLK/ANT model 2013 | Sklep Rowerowy Żuchliński

Link 2

GIANT TALON 27,5 4 rozmiar XL | Sklep Rowerowy Żuchliński

Link 3

UNIBIKE CROSSFIRE DISC MESKI rozmiar 21" | Sklep Rowerowy Żuchliński

I ostatnio wpadl mi w oko rowerek Kellysa,widzialem go na Alegro i podaj link.

Alegro

Rower KELLYS QUARTZ MASTER przecena z 3199zł. (5914964816) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Prosilbym bardzo o porade.Zbliza sie wiosna i chcialbym cos juz kupic i zgubic pare kilo.

Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi i rady.

Adam.

Napisano

Czego planujesz więcej , asfaltu , leśne ścieżki (cross) czy trudniejszy terene, wypady w góry (MTB). Przy twoich gabarytach obstawiałbym ramę 18-19" , te z linków są zdecydowanie za duże.

Napisano

na pewno nawiecej bedzie asfaltu,bruku i lesnych sciezek bo jak na razie nie przewiduje wypadow na jakies trudniejsze trasy,jeszcze nie ta forma :)

Napisano

W tym wypadku skłaniałbym się w kierunku crossa , ten Unibike z twojego linku jest dość przyzwoity ( tylko rama raczej 19" ) , zerknij jeszcze na Rometa Orkan 4.0 http://allegro.pl/rower-romet-orkan-4-0-hydraulika-alivio-bonus-i5935660459.html .

Dobrze by było abyś przeszedł się do jakiegoś sklepu rowerowego w twojej okolicy i przymierzył się do kliku rowerów zarówno cross jak i MTB w różnych rozmiarach aby mieć jakiś obraz tego co oferują z tym czego oczekujesz.

Napisano

Dziekuja za podpowiedzi.A co sadzisz o tym scott-ie ? bo nie ukrywam ze najbardziej mi sie podoba wizualnie,choc nie mam pojecia o osprzecie i wziolbym z rama L.

Napisano

Osprzętowo wypada nie najgorzej (ma amortyzator z tłumieniem, napęd 3x9) z tym że koła 26" + terenowe opony to nie najlepsze rozwiązanie do jazdy z przewagą asfaltu.

Napisano

Ciężko doradzić coś konkretnego ze względu na ograniczenia rozmiarowe (podlinkowany Aspect 630 dostępny jest tylko jako XL ). Jak wcześniej pisałem zrób wycieczkę w celu oględzin i przymiarek - nie zawsze rower wypadający osprzętowo najlepiej jest najlepszy , najważniejsze zebyś się na nim dobrze czuł i był dla ciebie wygodny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...