Skocz do zawartości

[sakwa na bagażnik tylny] SportArsenal 550

Augustus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

kupiłem sobie w tym roku jesienią sakwę Sport Arsenal 550. Nie jest za duża ma pojemość ok 19 l. Używałem ją na razie dwa razy na jednodniowej wycieczce po Jurze i na jednodniowej wycieczce po lasach w okolicach Tarnowskich Gór. Używam ją też do codziennych potrzeb. Na razie się sprawdza. W przyszłym roku planuję jednak prócz jednodniowych wycieczek także wyjazd 2-3 dniowy(wyjazd bez konieczności zabierania namiotu). Zastanawiam się jednak czy nie będzie ona za mała na taką wycieczkę, czy nie będę musiał kupić sobie jednak normalnych większych sakw. Co radzicie, jakie macie opinie dotyczące wykorzystania ich na krótkich wyprawach.

Napisano

Każdy ma inne potrzeby i preferencje. Może zrób test. Sam wiesz co chcesz zabrać więc spróbuj to zapakować to ww torby. Jak się nie zmieści to szukasz większych sakw, jak się zmieści to wrzuć na rower i jazda testowa.

Napisano

Dzięki za radę. Najprostszy sposób jest najlepszy :) Spróbuję się do niej spakować i zobaczę co mi się tam zmieści jak będzie Ok to wyjadę z pełną sakwą w krótką trasę(jak się ociepli :) ) i zobaczy się jak się sprawuje taka wypełniona na maxa. A jak coś pójdzie nie tak to najwyżej kupie sobie normalne sakwy i tyle :)

Napisano

Czyli producenta polecasz? Ja zastanawiam się nad kupnem SportArsenal 465. http://www.dobrerowery.pl/sakwa-rowerowa-sport-arsenal-art-465-na-bagaznik?from=listing

Orientuje się ktoś może czy pasują one do bagażnika w Krossie Trans Alp? W opisie zaznaczono tylko, że "nadaje się na wszystkie typy tylnych bagażników SportArsenal".

Ps. Może ktoś z doświadczenia wie, czy w tę górną część sakwy zmieści mi się laptop?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...