Abihabi87 Napisano 27 Grudnia 2015 Napisano 27 Grudnia 2015 Witam Przymierzam się pomału nad przesiadką na duże koło (pod koniec przyszłego roku najprawdopodobniej) Co do ramy to na dzień dzisiejszy wybrałbym Accent Peak 29. Moje wymiary to 176 cm wzrostu, krótkie nogi (w porównaniu do innych ludzi). Mój rower 26 cali na ramie Uninike expert w rozmiarze 19 pasuje idealnie. Jaki rozmiar ramy byłby odpowiedni tego Accenta ? Druga sprawa to podmiana osprzętu. Wiadomo musiał bym kupić amortyzator pod 29 oraz koła + opony. W obecnym rowerze mam cały osprzęt xt, także przełożył by go do nowej ramy. Pewnie wymiana pancerzy weszła by w grę gdy by okazało się ,że są za krótkie oraz linki. Nie wiem jak będzie wyglądała sprawa z rurą pod siodłową (31.8 mm) oraz z kierownicą (tu amortyzator na prostej rurze tzn. nie tapered ale nie wiem czy ma to znaczenie). Co myślicie o takim zabiegu ?
dran2 Napisano 27 Grudnia 2015 Napisano 27 Grudnia 2015 Zazwyczaj taki zabieg się nie opłaca. W 29 będziesz chciał mieć jeszcze dłuższy łańcuch który wcale nie musi zadziałać ze starą kasetą, szerszą kierownicę i krótszy mostek, mniejsze zębatki korby aby skompensować większe koło co niekoniecznie ładnie zagra ze starą przerzutką. A Peak to tapered, jak i tak kupujesz nowy widelec to trzymaj się nowych standardów.
nemo2009 Napisano 27 Grudnia 2015 Napisano 27 Grudnia 2015 Witam Przymierzam się pomału nad przesiadką na duże koło Tylko po co ? czemu to ma służyć ? Modzie na duze koło ? A może po prostu nie wiesz co z pieniędzmi zrobić ?
dran2 Napisano 27 Grudnia 2015 Napisano 27 Grudnia 2015 Bo chce i może. Wystarczy. Naucz się cytować porządnie, używać dużych liter i interpunkcji zanim zaczniesz się czepiać ludzkich fanaberii.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.