Gość Napisano 26 Grudnia 2015 Napisano 26 Grudnia 2015 Hej, Pytanie będzie raczej z kategorii głupich, jednak jestem przewrażliwiony na punkcie korb więc wolę zapytać teraz niż potem sobie pluć w brodę. Niestety w przeciągu ostatniego sezonu rozwaliłem dwie korby, nie chciałbym mieć na sumieniu trzeciej. Mam standardowy suport Shimano na Octalink + korbę Alivio. Czy korbę powinno się demontować raz na jakiś czas żeby zapobiec zapieczeniu? Na rowki w Suporcie jest nałożony smar. O ile z kwadratem nigdy problemów nie miałem, o tyle słyszałem że Octalink "łapie" dużo mocniej i mogą być problemy z demontażem. Co o tym sądzicie? A może olać temat i ruszać korbę dopiero gdy pojawi się jakiś luz?
beskid Napisano 26 Grudnia 2015 Napisano 26 Grudnia 2015 Jakieś dziwne opowieści znasz ale jak się bardzo boisz to możesz korbę ściągać ile tam chcesz. W niczym to nie pomoże więc to taka sztuka dla sztuki będzie.
Gość Napisano 26 Grudnia 2015 Napisano 26 Grudnia 2015 W tym problem że nie chcę ściągać, w jednej korbie już uwaliłem gwint i nie mam ochoty tego powtórzyć. Czyli olać temat i ruszać dopiero gdy coś będzie się działo? Jak mocno powinno się dokręcić korbę?
beskid Napisano 26 Grudnia 2015 Napisano 26 Grudnia 2015 Gwint owszem idzie uszkodzić przy ściąganiu no ale to już kwestia techniczna. To jest wielowpust czyli osadzasz korbę i dociskasz śrubą. Dokręcasz z wyczuciem delikatnie i to wszystko. Korbę ciągasz jak chcesz wymienić lub coś się dzieje z wkładem suportu. Nie znam przypadku zapieczenia wielowpustu Shimano.
Gość Napisano 26 Grudnia 2015 Napisano 26 Grudnia 2015 Ok, dzięki, właśnie na taką odpowiedź liczyłem
adambieg Napisano 26 Grudnia 2015 Napisano 26 Grudnia 2015 Proponuje posmarować wielowypust jakimś porządnym smarem, to powinno zapobiec zapieczeniu się połączenia.
BikerLight Napisano 26 Grudnia 2015 Napisano 26 Grudnia 2015 W tym problem że nie chcę ściągać, w jednej korbie już uwaliłem gwint i nie mam ochoty tego powtórzyć. Czyli olać temat i ruszać dopiero gdy coś będzie się działo? Jak mocno powinno się dokręcić korbę? Moment dokręcenia to 35-50Nm czyli dokręcasz mocno. Korby octalink są bardzo wrażliwe na zbyt słabe dokręcenie i właściwych wartości warto przestrzegać I jak kolega wyżej - dobry smar na wielowypust na pewno nie zaszkodzi
Gość Napisano 27 Grudnia 2015 Napisano 27 Grudnia 2015 Mam klucz dynamometryczny, ustawiłem 35 Nm i dokręciłem, więcej się bałem bo klucz ma 0,5 metra i można by było pewnie zmielić całość nie używając siły Mam nadzieję że klucz jest dobrze skalibrowany... Tak czysto teoretycznie, przy dokręcaniu zupełnie na "chama", co pierwsze puści, gwint na śrubie czy zaczną giąć się wypustki na korbie?
BikerLight Napisano 27 Grudnia 2015 Napisano 27 Grudnia 2015 Tak czysto teoretycznie to gwint śruby ulegnie zerwaniu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.