Bogi_Abi Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Witam, zakupilem kasete:http://allegro.pl/kaseta-shimano-hg41-hg-41-7rz-11-28t-acera-i5748108155.htmlI przy jezdzie jest dziwna wibracja, straszny halas, nie mozna utrzymac nogi na pedalach bo wibruje mi caly naped.Co moze byc tego powodem?Jeszcze nie oliwilem lancucha na nowej kasecie, ale to chyba nie jest przczyna, czy mozliwe, ze to jest powod?
Marcin9 Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Jeszcze nie oliwilem lancucha na nowej kasecie, ale to chyba nie jest przczyna, czy mozliwe, ze to jest powod? Bardzo prawdopodobne. Łańcuch powinien zostać wymieniony razem z kasetą bo może być on już zużyty. Zużyty łańcuch bardzo szybko zniszczy kasetę. Co moze byc tego powodem? Zużyty łańcuch Zużyta korba Suport Koło Przerzutka Niedokręcona kaseta Zapomniałem o jeszcze jednej możliwości Zamontowałeś podkładkę pod kasetą? W przypadku kasety 7rz musi być podkładka ponieważ jest ona węższa niż 8rz
Bogi_Abi Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Napisano 18 Grudnia 2015 Obstawiam stary łańcuch. Uratowales mi zycie, pewnie z 2dni bym szukal problemu i nie znalazl, a tu starczylo wymienic tylko lancuch :/
Roonin Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 Proszę bardzo, od tego jest forum żeby sobie pomagać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.