Skocz do zawartości

[do 2000] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zamierzam kupić nowy rower MTB, budżet skromny bo tylko 2000, max 2500. Obecnie od 4 lat śmigam Meridą Matts 10-V i jestem zadowolony ale już wyjeżdżona i idzie w odstawkę :) Ogólnie w sezonie jeżdżę dużo (co dzień do pracy 10 km), ale zdarzają się też dłuższe wypady kilka razy w tygodniu wycieczki około 40-50 km lub nawet 120 km jednego dnia :) Moja jazda to 40% miasto i asfalt/60% szutry i las, z racji, że lubię polatać po lasach i piaszczystych drogach MTB wydaje mi się bardziej uniwersalne :) Mam 177 cm wzrostu i 75 kg wagi. Wpadł mi w oko Kross Level B2 model 2015 - cena przystępna bo mogę mieć go obecnie za 1700 zł - wizualnie bardzo mi się podoba i poniekąd spełnia moje wymagania lecz osprzęt chyba nie jest taki rewelacyjny i stosunek ceny do osprzętu nie wypada na plus... Co możecie polecić w tej cenie w moich wymaganiach (29', kaseta przynajmniej 8 biegów, hydraulika?) no i żeby można było tym polatać po lasach (oczywiście amatorsko?). Może warto dołożyć do np. Cube Aim na Deorach? Myślałem też o rowerze crossowym - kolega z którym jeżdżę ma Gianta Roam 0 Disc osprzęt super ale jakoś nie podapaswuje mi styl jazdy tego roweru i dziwnie się na nim się czuję (może się mylę). Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam! :)

Napisano

Cześć

Pomyśl może o Canyon, Silverback,Romet.

Modeli nie pamiętam ale wejdz na stronę producentów.

Dobry stosunek ceny do jakości.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...