Skocz do zawartości

[1300 PLN] MTB, proszę o opinie!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam zamiar kupić rower MTB, gdzieś w przedziale cenowym max do 1300 zł. Szukam rowerów które oczywiście są powyżej tej ceny ale widzę że teraz w okresie jesienno-zimowym można by je było zakupić właśnie poniżej lub w zamierzonej przeze mnie kwocie. Pytanie też takie, do kiedy mniej więcej trwają takie wyprzedaże, czy po nowym roku, w styczniu, lutym dalej będą się trzymać w podobnych cenach, czy to wszystko zależy od wyprzedaży zapasów rowerów z 2015 roku?

Jeśli chodzi o sam rower, to nie jestem ekspertem jeśli chodzi o sprzęt, jeżdżę średnio-często, rekreacyjnie, zdarza mi się przetyrać trochę rower po ciężkich szlakach. Czytałem co nie co, ale chciałbym się zdać w dużej mierze na opinie kogoś kto się lepiej zna. Na koniec, jeszcze takie dane, mam 175 cm i jaki rozmiar ramy by się najlepiej nadawał?

Z tego co tak na szybko wyhaczyłem na allegro, np

http://allegro.pl/show_item.php?item=5612115071&sh_dwh_token=d0b6dd74a8394345128e20d296cb1c5e

Napisano

czy to wszystko zależy od wyprzedaży zapasów rowerów z 2015 roku?
Tak. I wyprzedaje się to co nie zeszło, sprzedawcy wietrzą magazyny a ne robią prezenty. Licz się z brakami w rozmiarówkach, niemożliwości dostania tego co chcesz, szczególnie jak się nie znasz. I z tym że to co zostało zostało nie bez powodu. A o rabat możesz pytać i w szczycie sezonu.

Mam zamiar kupić rower MTB, gdzieś w przedziale cenowym max do 1300 zł.
Nie ma, na pewno nie nowy. Będzie to rower udający MTB na najtańszym osprzęcie, zarówno w terenie jak i mieście radzący sobie gorzej (i krócej) niż cross w podobnej cenie.
Napisano

Oczywiście zdaję sobie sprawę że za taką kasę daleko będzie rowerowi do typowego MTB. Zaś z racji mojego słabego ogarnięcia w temacie, napisałem MTB bo tak producenci kwalifikują te rowery. 

Chodzi mi o pomoc i propozycje jakie rowery w cenie do 1500-1700 zł (a w wyprzedażach mógłbym się zmieścić do 1300 zł) mógłbym kupić aby to nie był jakiś zły, byle się w miarę dobrze jeździło i osprzęt nie był z jak najniższej półki się da. Jaką ramę wziąć 17'', 19'' przy 175 cm wzrostu? Czy ilość biegów 21, do średnio szybkiej jazdy po asfalcie będzie optymalna, jakie ma znaczenie w tym ilość zębów w kasecie? Przypominam że jestem laikiem, dopiero teraz trochę się zainteresowałem tematyką chcąc kupić jakiś w miarę OK rower, za forsę którą dysponuję.

Przeglądałem rowery z Limbera, Meridy, Rometa, Krossa, Unibike. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...