przemasik Napisano 11 Listopada 2015 Napisano 11 Listopada 2015 Na przełomie grudnia/stycznia zamierzam zakupić dla siebie dwa kółka. Nie ukrywam, że liczę na jakiś rabacik z związku z tym Rower będzie użytkowany weekendowo, 50% asfalt, 50% las i górskie ścieżki. Mam 184 cm wzrostu i ok. 78 kg wagi. Trzymam się kół 29 cali. Prześledziłem wiele wątków na temat rowerów w moim pułapie cenowym. Jest parę fajnych propozycji i proszę o pomoc w wyborze rozsądkowej decyzji. Zależy mi raczej na trwałości ramy, bo wolę kupić drożej i mieć coś porządniejszego a później wymieniać elementy eksploatacyjne niż ciągle borykać się z serwisem ze względu na awaryjność. Moje typy: UNIBIKE FLITE 29 2015, KROSS LEVEL B6 2015 lub B4 2015, TREK X-CALIBER 7 2015, ROMET RAMBLER 29 3 2015. Nadmienię że zakup przez Neta raczej nie wchodzi w grę. Chciałbym przymierzyć i dotknąć osobiście. Dzięki za rady!
Diablo_94 Napisano 11 Listopada 2015 Napisano 11 Listopada 2015 Cześc. Jeżeli najbardziej zależy Ci na ramie to z czystym sumieniem polece Ci marke TREK (ze względu na najlepsze ramy i dożywotnią gwarancje). Wymieniłes treka x-calibera 7 w swoim typie, lecz ja radze Ci dołożyć te parę stówek i zainwestować w treka x-calibera 9, czyli najwyższy model wśród x-caliberów, dlaczego ? Przede wszystkim na powietrzny amortyzator
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.