Gość Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Witam, Znalazłem za niecałe 300 zł taką ramę W ogłoszeniu jest napisane że jest to Author, mi to wygląda na jakąś Kone. Warto zainteresować się taką ramą i damperem w tej cenie? W ogłoszeniu jest napisane że jest to rama pod amor ( a przynajmniej ja to tak rozumiem) 160mm, czy wsadzając amor 120mm bardzo popsuję geometrię? Chciałbym używać jej do XC/ lekkich zjazdów
modrzew Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Co to są „lekkie zjazdy”? W sumie co to by nie było, to do XC pasuje ta rama jak kaktus do otworu w tyłku.
Gość Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Może źle się wyraziłem, XC/ Maratony zaczynają mnie lekko nudzić, coraz częściej mam ochotę wyskoczyć do lasu i się wyszaleć w terenie bez jakiegoś szczególnego nabijania km.
modrzew Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Lasy wokół Otwocka i sprzęt a la am/enduro? Abstrahując od sensowności czegoś takiego, to pomyśl chwilę - rama jest przemalowana także nie była w najlepszym stanie, więc dalej jaki jest stan łożyskowania, dalej co to za damper i w jakim jest stanie i co z z serwisem, dalej ile to waży i dalej czemu to kosztuje 300zł..? I na koniec - jak te „lekkie zjazdy” będą wyglądać po włożeniu za krótkiego widła.
Gość Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 No właśnie zastanowiłem się nad sensownością całego pomysłu, a raczej bezsensownością Dzięki za rady, temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.