gyrosoman Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Witam, kupiłem nie dawno rower TeamRaider 29", przejechałem na nim 1k kilometrów. Jeździło mi się na nim bardzo dobrze, lecz pewnego dnia napęd zaczął przeskakiwać podczas pedałowania, było to przeskakiwanie bardzo częste nawet gdy pedałowałem bardzo leciutko. Jeździłem na tym przeskakiwaniu troszkę, ponieważ jakoś zbytnio mi to nie przeszkadzało, ale w momencie obecnym rowerem się nie da jeździć, napęd wymaga wymiany. Chciałbym się dowiedzieć na jakie części kupić, jakie części zakupić i jakiej firmy. Budżet który posiadam to ok. 500zł. Dodam jeszcze, że korby zostały wymienione na Miranda alfa 3.
Marcin9 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Jeśli możesz to zrób zdjęcie napędu. Może kaseta jest jeszcze w dobrym stanie i wystarczy wymienić tylko łańcuch. Budżet który posiadam to ok. 500zł. Korba Deore z zintegrowaną osią około 250zł a kasta i łańcuch zależy od tego ile teraz masz biegów.
mmisiek9612 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 za 500 zł to te rowery chodzą na OLX w całości, nie warto w niego tyle pieniędzy wkładać. Kup kasetę jakiejś średniej klasy Shimano i jakiś średniej klasy łańcuch też może być od Shimano, wydasz 100-150 zł maks i będzie git
gyrosoman Napisano 1 Listopada 2015 Autor Napisano 1 Listopada 2015 Jeśli możesz to zrób zdjęcie napędu. Może kaseta jest jeszcze w dobrym stanie i wystarczy wymienić tylko łańcuch. Korba Deore z zintegrowaną osią około 250zł a kasta i łańcuch zależy od tego ile teraz masz biegów. Niestety nie mam jak na razie moliwości zrobienia zdjęcia, dodam je dopiero jutro. O wymianie kasety też myślałem ponieważ jest tam jakiś "no name" Mam 7 biegów. za 500 zł to te rowery chodzą na OLX w całości, nie warto w niego tyle pieniędzy wkładać. Kup kasetę jakiejś średniej klasy Shimano i jakiś średniej klasy łańcuch też może być od Shimano, wydasz 100-150 zł maks i będzie git Polecisz może jakieś modele tych części z Shimano?
doms Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Zanim kupisz cokolwiek sprawdź czy na pewno masz kasetę (7rz to może też być wolnobieg ). Jeśli masz wolnobieg to przyczyną przeskakiwania łańcucha mogą być zapadki w środku wolnobiegu - (często da się to naprawić małym kosztem) a nie tylko zużycie zębatek lub łańcucha.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.