scirocco Napisano 26 Października 2015 Napisano 26 Października 2015 Sprawiłem sobie takie manetki używane. Były trochę zabrudzone więc rozebrałem i płuczę w benzynie ekstrakcyjnej. Nie mogę jedynie usunąć spodniej części obudowy - tej pod dźwignią. Nie da się tego zdjąć przez dźwignię, prawdopodobnie musiałbym ją odkręcić - tylko jak? Podejrzewam, że śruba może być pod tą srebrną osłonką. Jeśli tak to wolę tego nie zrywać i wypłuczę ile się da bez tego.
Eazy Napisano 26 Października 2015 Napisano 26 Października 2015 Przypuszczam, że będzie, jak przy XT. Odkręcasz śrubki, przesuwasz dźwignię i zdejmujesz dekielek. Dźwigni się nie odkręca. Tutaj możesz zobaczy, jak to wygląda w XT:
scirocco Napisano 26 Października 2015 Autor Napisano 26 Października 2015 Widziałem ten film. Niestety ta alu dźwignia nie wychyla się tak daleko za plastikową jak w xt. Praktycznie możną ją ustawić jedynie w tej samej pozycji, co uniemożliwia zastosowanie tego triku:/ Jednak się udało tą metodą. Użyty tutaj plastik jest na szczęście dość elastyczny i nic nie pękło. Już wymyte i nasmarowane rohloffem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.