daropl2pl Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Jak w temacie kupiłem nowe dwa góra dół chociaż posypały dolne łożyska. Rower to GT avalanche 4.0 2013 Stery to: All Terra No i teraz o co mi biega chcę je wymienić na jakieś z łożyskami maszynowymi jakie stery dobrać do tej ramy?
ukers Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Zależy ile chcesz wydać,ja mogę ci polecić POWIĘKSZ AEROZINE XH808A
Gość Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Ja polecam Accent Airplane, koszt to około 90 zł.
Mod Team michuuu Napisano 5 Października 2015 Mod Team Napisano 5 Października 2015 http://www.cyklotur.com/czesci/stery-rowerowe/a-head-1-1-8-cala-28-6-mm/p,stery-polzintegrowane-hsi-sair-airplane-1-1-8-accent,12417.html
daropl2pl Napisano 6 Października 2015 Autor Napisano 6 Października 2015 http://www.cyklotur.com/czesci/stery-rowerowe/a-head-1-1-8-cala-28-6-mm/p,stery-polzintegrowane-hsi-sair-airplane-1-1-8-accent,12417.html Te stery co mi poleciłeś są ok ale gość w sklepie powiedział(jak podałem jaki mam rower "czytaj ramę") że nie spasują że muszę mieć zintegrowane i teraz nie wiem? Dokapałem się do katalogu i to jest ta ram http://www.bikekatalog.pl/2013//rowery/414/GT.Avalanche.40/
Mod Team michuuu Napisano 6 Października 2015 Mod Team Napisano 6 Października 2015 Zrób zdjęcie główki z aktualnymi sterami.
daropl2pl Napisano 6 Października 2015 Autor Napisano 6 Października 2015 Ok(tylko jakoś wieczór dopiero) bo w sumie coś mi nie pasuje albo w sklepie mi coś pozmieniali bo jak kupiłem GT z dwa lata temu bo kiedyś miałem GT i robili dobre ramy(lata 95-2000) kupiłem starszy model na przecenie a z tego co w katalogach znalazłem powinna być tylna przerzutka Shimano Alivio RD-M430 a jest Acer chyba że teraz te grupy są jednakowe... Ale jestem zadowolony wszyscy się gapią na spawanie tylnego trójkąta jak to w GT'ach, zmieniłem hamulce z na tarczowe hydrauliczne Shimano(był tektory ale na lince) teraz mam zamiar inwestować w korbę z oską(bo tam na kwadrat czasami daję dziwne odgłosy no sztywność) i jakiś dobro powietrzny amor dalej wymiana napędu w planach na 3x10 albo 3x11 mam nadzieje że idę dobrym tropem :bye2:
Mod Team michuuu Napisano 9 Października 2015 Mod Team Napisano 9 Października 2015 Jak na moje stare oko wyglądają na półzintegrowane. Jeżeli z główki wystaje rant miski(ok 2-3mm), czyli osadzasz najpierw miskę a w nią wkładasz łożysko to są półzintegrowane. Czyli takie jak z mojego linka.
daropl2pl Napisano 9 Października 2015 Autor Napisano 9 Października 2015 No tak się je składa że podam przykład górnego łożyska idzie wpierw łożysko później te uszczelki plastikowe podkładka kierownica i podkładki i kapsel wkręcam. W sumie teraz jak patrze na te twoje z linka powinny spasować łożyska się schowają w w tym rozszerzeniu główki ramy tam zakładam że pójdzie plastyczek żeby to zakryć podkładki i powinno śmigać :thumbsup:
Mod Team michuuu Napisano 9 Października 2015 Mod Team Napisano 9 Października 2015 A tam gdzie wchodzi łożysko w ramę jest miska wciśnięta czy goła rura?
daropl2pl Napisano 9 Października 2015 Autor Napisano 9 Października 2015 Właśnie je rozkręciłem i jest coś nabite na rurę to chyba ta miska bo na niej spoczywa łożysko ale widać przerwę pomiędzy nią a ramą zresztą sam zobacz;)
Mod Team michuuu Napisano 9 Października 2015 Mod Team Napisano 9 Października 2015 Półzintegrowane. Jak kupisz takie jak w Cykloturze to tą miskę trzeba wybić i wcisnąć nową z góry i od dołu. Maszynowe mają inną bieżnie.
daropl2pl Napisano 9 Października 2015 Autor Napisano 9 Października 2015 Wiem kolegi kolega maszynowo jakoś to robi to mi nabije. Wielkie dziekie za pomoc;)
Gość Napisano 10 Października 2015 Napisano 10 Października 2015 Można to zrobić samemu bez problemu jak nie będziesz miał u kogo. Smarujesz krawędzie misek i główki ramy, bierzesz płaski kawałek drewna ( najlepsza klepka podłgowa) i powoli nabijasz.Wybić też nie problem, coś płaskiego i walisz :laugh:
Mod Team michuuu Napisano 10 Października 2015 Mod Team Napisano 10 Października 2015 Lepsza jest długa śruba lub pręt gwintowany i duże podkładki + nakrętki. Skręcając takie ustrojstwo wtłaczasz miski jak na prasie.
daropl2pl Napisano 13 Października 2015 Autor Napisano 13 Października 2015 Lepsza jest długa śruba lub pręt gwintowany i duże podkładki + nakrętki A wiem o co Ci chodzi to w zamyślę ma działać jak taka maszynka do nabijania misek co można kupić https://youtu.be/lrrBf4-fW4Q?t=167 W sumie takom rurkę do wybijania jak na tym tylko wcześniej filmie też można zrobić ;)
Mod Team michuuu Napisano 13 Października 2015 Mod Team Napisano 13 Października 2015 Dokładnie o takie ustrojstwo chodzi z tą różnicą, że samoróbka kosztuje w porywach 15-20,- złociszy a taki profi to strach się pytać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.