Skocz do zawartości

[stery] Posypały mi się łożyska wiankowe

daropl2pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie kupiłem nowe dwa góra dół chociaż posypały dolne łożyska.

Rower to GT  avalanche 4.0 2013

Stery to: All Terra

No i teraz o co mi biega chcę je wymienić na jakieś z  łożyskami maszynowymi jakie stery dobrać do tej ramy?

Napisano

Te stery co mi poleciłeś są ok ale gość w sklepie powiedział(jak podałem jaki mam rower "czytaj ramę") że nie spasują że muszę mieć zintegrowane i teraz nie wiem? 

Dokapałem się do katalogu i to jest ta ram http://www.bikekatalog.pl/2013//rowery/414/GT.Avalanche.40/

Napisano

Ok(tylko jakoś wieczór dopiero) bo w sumie coś mi nie pasuje albo w sklepie mi coś pozmieniali bo jak kupiłem GT z dwa lata temu bo kiedyś miałem GT i robili dobre ramy(lata 95-2000) kupiłem starszy model na przecenie a z tego co w katalogach znalazłem powinna być tylna przerzutka  Shimano Alivio RD-M430 a jest Acer chyba że teraz te grupy są jednakowe...

Ale jestem zadowolony wszyscy się gapią na spawanie tylnego trójkąta jak to w GT'ach, zmieniłem hamulce z na tarczowe hydrauliczne Shimano(był tektory ale na lince) teraz mam zamiar inwestować w korbę z oską(bo tam na kwadrat czasami daję dziwne odgłosy no sztywność)   i jakiś dobro powietrzny amor dalej wymiana napędu w planach na 3x10 albo 3x11 mam nadzieje że idę dobrym tropem :bye2: 

• Mod Team
Napisano

Jak na moje stare oko wyglądają na półzintegrowane.

Jeżeli z główki wystaje rant miski(ok 2-3mm), czyli osadzasz najpierw miskę a w nią wkładasz łożysko to są półzintegrowane.

Czyli takie jak z mojego linka.

Napisano

No tak się je składa że podam przykład górnego łożyska idzie wpierw łożysko później te uszczelki plastikowe podkładka kierownica i podkładki i kapsel wkręcam.

W sumie teraz jak patrze na te twoje z linka powinny spasować łożyska się schowają w w tym rozszerzeniu główki ramy tam zakładam że pójdzie plastyczek żeby to zakryć podkładki i powinno śmigać :thumbsup:   

Napisano

Właśnie je rozkręciłem i jest coś nabite na rurę to chyba ta miska bo na niej spoczywa łożysko ale widać przerwę pomiędzy nią a ramą zresztą sam zobacz;)

2jbtapf.jpg

Napisano

Można to zrobić samemu bez problemu jak nie będziesz miał u kogo. Smarujesz krawędzie misek i główki ramy, bierzesz płaski kawałek drewna ( najlepsza klepka podłgowa) i powoli nabijasz.Wybić też nie problem, coś płaskiego i walisz :laugh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...