Skocz do zawartości

[2000] uniwersalny 29er czy cross

tokaji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie chciałbym wszystkich serdecznie przywitać :)

Ponieważ pojawiła się u mnie dość pilna potrzeba kupienia roweru, bardzo bym prosił o radę co wybrać.

Będę potrzebował roweru głównie na dojazdy do pracy (ok. 20km w jedną stronę ulicami i szutrowo-leśnymi ścieżkami) oraz na jednodniowe wycieczki rodzinne z fotelikiem i przyczepką. Chciałbym, w miarę możliwości,najlepiej całą zimę też roweru używać. Nie ukrywam, że trochę się napalłem na 29, a czy skoro rowery z poniższej listy są "górskie" (przynajmniej z nazwy), to czy któryś by się nadawał na rozpoczęcie przygody z górskimi szlakami (głównie po Beskidzie Śląskim lub Żywieckim, ale bez szaleństw)? Zdaję sobie sprawę, że poniższe rowery to nie jest żaden szał i ani rewelacja, ale czy na początek wystarczy czy wszystko się szybko rozsypie i nadaje się tylko na miasto? Czy w tym przedziale cenowym od razu sobie odpuścić "górala" i wybrać crossa?

(moje parametry: wzrost 186; waga 97; długość nogi 86).

Z góry dzięki i pozdrawiam

PS. Przepraszam, że lista jest dość długa, ale nie znam się na tym i prawie nic mi te oznaczenia nie mówią, a chciałbym w miarę szybko coś kupić.

http://rower.com.pl/rowery/rowery-wg-producentow/focus/focus-2015/rowery-gorskie-29/focus-whistler-29r-4-0-27-biegowy-493714

rower-29-shockblaze-r5-hydraul-alivio-suntour-21

rower-29-pelne-deore-hydraulika-post-mount-blokada

rower-29er-silverback-sola-4-deore-taper-widel-air

rower-29-alivio-suntour-hydr-sram-outlet

rower-29-mtb-saveno-hydraulika-acera-2015-21

rower-29-mtb-saveno-hydraulika-deore-2015-21

unibike-mission-29-czarnoniebieski-2014-p-66

rower-29er-megamo-natural-40-alivio-hydraulika-xct

univega-rower-summit-3-0-29-mtb-54

merida-big-nine-29-mtb-20-md-19

merida-big-nine-29-mtb-40-d-19

gt-karakoram-comp-29-gloss-white-l

rower-mtb-29-hardtail-3x10-deore-xt-hd-m300

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...