raratuy Napisano 21 Września 2015 Napisano 21 Września 2015 Witam. Jestem po raz pierwszy na forum. Chcę kupić rower typu trekking do wycieczek rowerowych (90% szosa, 10%polne). Potrzebuję roweru z kompletnym zestawieniem tj. błotniki, światła, itp., nie wiem czy w tej cenie z hydrauliką? Mój brat jeździ rowerem po Polsce i chcę do niego dołączyć. Mam 194 cm wzrostu i 75 kg wagi. Mój dotychczasowy rower to Romet Wagant., kupiony w roku 1982, za moje pierwsze zarobione pieniądze. O dziwo jest on na oryginalnych częściach (do tej pory wymieniłem tylko cięgno hamulca tylnego) łącznie z oponami, pompką i kluczami (sprzedam w dobre ręce). Jednak chcąc wyruszyć dalej w Polskę jestem zmuszony szukać jego następcy. Dla wygody z amortyzacją. Nie jestem wielkim znawcą rowerów będących obecnie na rynku, więc proszę o pomoc fachowców czyli was. Prosze o propozycję co warto obecnie kupić w ww cenie. Rower będzie mi potrzebny dopiero od wiosny, ale myślę że teraz na koniec sezonu mogą być ciekawe oferty z ceną posezonową. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Endrju911 Napisano 21 Września 2015 Napisano 21 Września 2015 Po pierwsze podaj długość nogi. O hydraulike w tej cenie będzie cieżko a jesli cudem by sie znalazła to była by bardzo kiepskiej jakości, więc tylko V-brake. Amortyzacja będzie, podstawowy amortyzator Suntoura np NEX o skoku 50-63mm. I czy w grę wchodza tylko rowery nowe?
raratuy Napisano 21 Września 2015 Autor Napisano 21 Września 2015 Rower raczej ma być nowy. A co do długości nogi to jak ją zmierzyć (od.... do...)?
Endrju911 Napisano 21 Września 2015 Napisano 21 Września 2015 W pocycji stojącej, w delikatnym około 20cm rozkroku od podłoza do krocza. Tak jakbys miał rower między nogami. I najlepiej w butach, bo boso jeździł nie będziesz
Endrju911 Napisano 21 Września 2015 Napisano 21 Września 2015 Dość ciężko trafić na nowy rower w tym budżecie i z odpowiednim rozmiarem ramy. Wielu tanich producentów robi ramy w romarze maks 21 a ten może być za mały. Potrzebujesz 23''. I znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/pegasus-limited-deore-slx-nowy-czarny-mat-i5672739985.html
Olenka Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 Cięzko nie cięzko trafic na rower do 1500 zł , Nowy rower mozesz mieć za 1600 zł typu cross , jest to rower galaxy . tam jest 21" , ( biorąc pod uwage Twój wzrost to rzeczywiście moze być za mały ) wejdź sobie na ich stronę i popatrz . Ja od siebie mogę powiedzieć ,że mam ten rower ale ja mam 17" i dobrze mi sie nim jeździ.
raratuy Napisano 24 Września 2015 Autor Napisano 24 Września 2015 A co powiecie na coś takiego: http://allegro.pl/rower-kross-martes-track-23-xl-czarny-duzy-i5612077071.html#dane_techniczne
Sonya Napisano 29 Września 2015 Napisano 29 Września 2015 Ale fajny rowerek z bagażnikiem podoba mi się ja akurat nie jeżdżę po jakichś polnych drogach , głównie taki do jazdy na mieście , jakaś taka spokojna jazda , po zakupy itd. Tola 88 Ja mam rower typu city ( też galaxy ) .A co do tematu załóżonego przez autora , to faktycznie musisz znaleźć taki rower gdzie będzie 28" .
Pablo59 Napisano 29 Września 2015 Napisano 29 Września 2015 21 "biegów" dyskwalifikuje ten sprzęt na tzw "dzień dobry" ... Obawiam się że nowego trekkinga 23" w tej kwocie nie znajdziesz - może poza brennabor'em, ale tam osprzęt najwyższycjh lotów nie będzie niestety ... Dość duże powinny być - ale zdecydowanie polecam gdzieś się przymierzyć : http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5698152095&reco_id=889d4144-66e1-11e5-969a-fa163e045498&ars_rule_id=201 w najgorszym wypadku dasz dłuższą sztycę siodła.... Może jakiś UNIBIKE się trafi na jesiennej promocji w dobrej cenie ? ale nie niższy model niż VOYAGER ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.