Skocz do zawartości

[do 1500 pln] Jaki rower trekkingowy do wycieczek

raratuy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem po raz pierwszy na forum. Chcę kupić rower typu trekking do wycieczek rowerowych (90% szosa, 10%polne). Potrzebuję roweru z kompletnym zestawieniem tj. błotniki, światła, itp., nie wiem czy w tej cenie z hydrauliką? Mój brat jeździ rowerem po Polsce i  chcę do niego dołączyć. Mam 194 cm wzrostu i 75 kg wagi. Mój dotychczasowy rower to Romet Wagant., kupiony w roku 1982, za moje pierwsze zarobione pieniądze. O dziwo jest on na oryginalnych częściach (do tej pory wymieniłem tylko cięgno hamulca tylnego) łącznie z oponami, pompką i kluczami (sprzedam w dobre ręce). Jednak chcąc wyruszyć dalej w Polskę jestem zmuszony szukać jego następcy. Dla wygody z amortyzacją. Nie jestem wielkim znawcą rowerów będących obecnie na rynku, więc proszę o pomoc fachowców czyli was. Prosze o propozycję co warto obecnie kupić w ww cenie. Rower będzie mi potrzebny dopiero od wiosny, ale myślę że teraz na koniec sezonu mogą być ciekawe oferty z ceną posezonową. Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Napisano

Po pierwsze podaj długość nogi. 

O hydraulike w tej cenie będzie cieżko a jesli cudem by sie znalazła to była by bardzo kiepskiej jakości, więc tylko V-brake.

Amortyzacja będzie, podstawowy amortyzator Suntoura np NEX o skoku 50-63mm. 

I czy w grę wchodza tylko rowery nowe?

Napisano

W pocycji stojącej, w delikatnym około 20cm rozkroku od podłoza do krocza. Tak jakbys miał rower między nogami. I najlepiej w butach, bo boso jeździł nie będziesz :)

Napisano

Cięzko nie cięzko trafic na rower do 1500 zł , Nowy rower mozesz mieć za 1600 zł typu cross , jest to rower galaxy . tam jest 21" , ( biorąc pod uwage Twój wzrost to rzeczywiście moze być za mały ) wejdź sobie na ich stronę i popatrz . Ja od siebie mogę powiedzieć ,że mam ten rower ale ja mam 17" i dobrze mi sie nim jeździ.

Napisano

Ale fajny rowerek ;) z bagażnikiem ;) podoba mi się ;) ja akurat nie jeżdżę po jakichś polnych drogach , głównie taki do jazdy na mieście , jakaś taka spokojna jazda , po zakupy itd.  Tola 88 Ja mam rower typu city ( też galaxy ) .A co do tematu załóżonego przez autora , to faktycznie musisz znaleźć taki rower gdzie będzie 28" .

Napisano

21 "biegów" dyskwalifikuje ten sprzęt na tzw "dzień dobry" ...

Obawiam się że nowego trekkinga 23" w tej kwocie nie znajdziesz - może poza brennabor'em, ale tam osprzęt najwyższycjh lotów nie będzie niestety ...

Dość duże powinny być - ale zdecydowanie polecam gdzieś się przymierzyć :

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5698152095&reco_id=889d4144-66e1-11e5-969a-fa163e045498&ars_rule_id=201

w najgorszym wypadku dasz dłuższą sztycę siodła....

Może jakiś UNIBIKE się trafi na jesiennej promocji w dobrej cenie ? ale nie niższy model niż VOYAGER ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...