Bary95 Napisano 9 Września 2015 Napisano 9 Września 2015 Siema! Mam problem z moją kasetą shimano hg-50. Zauważyłem że dwie ostatnie (najmniejsze 9,10) zębatki mają luz, a kaseta jest praktycznie nowa. Jest szansa na zlikwidowanie tego luzu czy konieczna będzie wymiana? Pomożecie?
beskid Napisano 9 Września 2015 Napisano 9 Września 2015 A dokręcony masz lockring kasety bo zapewne to może być przyczyną?? Jak nie masz a pewnie nie odpowiedniego narzędzia by to zrobić to do byle jakiego się udaj. Roboty na kilka sekund.
beardman Napisano 9 Września 2015 Napisano 9 Września 2015 Ostatnie zębatki w kasetach są nakładane na bębenek osobno i cała kaseta skręcana jest nakrętką. Luz wzdłuż osi piasty możesz skasować dokręcając tą nakrętkę. Minimalny luz ostatnich zębatek wzdłuż łańcucha może wystąpić i jest normalny.
Bary95 Napisano 11 Września 2015 Autor Napisano 11 Września 2015 Dzięki panowie problem rozwiązany pozdROWER
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.