analfabetek Napisano 8 Września 2015 Napisano 8 Września 2015 Witam, Wzrost 172 cm, obecna waga 104 kg. Dotychczas jeździłem rowerem miejskim Giant TOURER CS3 na nexusie 7 W tym sezonie po przejechaniu na nim ok 1800 km ( w tym Beskid Niski i Żywiecki 400 km), schudłem 16 kilo Z uwagi na czerpanie coraz większej frajdy z roweru chcę kupić dobrego crossa, dla siebie i żony. Mój problem to rozmiar ramy, bo 19'' jest dla mnie za duża. Z tego względu odpada np. Radon SCART, czy Giant ROAM DISC. Ponieważ rower ma mi służyć na dłużej muszę mieć ramę 18''. Proszę o wskazanie modeli, które możecie polecić, a które mają ramy poniżej 19 cali. Na składaka się nie porywam ... Kuba
Wodzu Napisano 9 Września 2015 Napisano 9 Września 2015 Crossy Unibike mają ramy przewidziane dla bikerów do 140kg, więc można uznać je za solidne. Rozmiary od 17 cali, ale najlepiej się przymierzyć. Warto dodać, że rowery tej marki mają dobry stosunek jakości do ceny. Mowa o modelach Viper, Zethos lub Xenon. Wszystkie mieszczą się w podanym przez Ciebie limicie cenowym. Jeśli chcesz coś bardziej markowego, nieźle wygląda Giant Roam, który jest oferowany od rozmiaru S, czyli 17-18 cali.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.