Klark Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Witam Kupiłem sobie rower Romet orkan 4.0, rama 21. Ja mam 188cm wzrostu i dość długie ręce. Podczas jazdy wydaje mi się, że kierownica jest dla mnie za wąska. Żeby jechać w wygodnej pozycji musze trzymać ja na samych brzegach i jakby "oddychać sie" od niej. Szukać szerszej kierownicy a może inny mostek? Siodełko mam już max odsunięte, kierownica ma 680mm. Pozdrawiam
TheGie Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Jeśli na szerokość nie pasuje to mostek nie ma nic do tego. Przejedź się do sklepu rowerowego i przymierz kierownicę 720mm lub 800mm. Ja mam 170cm wzrostu, gdzie przysłowiowo lepiej mnie przeskoczyć niż obejść i użytkuję od dwóch lat kierownice 720mm. Nie ma reguły, musi być wygodnie.
misiojedzie Napisano 5 Września 2015 Napisano 5 Września 2015 ehh a nie byłoby najprościej zamontować w mostku zwykłego przysłowiowego kija od szczotki, sprawdzić jak szeroki uchwyt jest najwygodniejszy i zmierzyć? i już masz rozmiar w 5 minut zamiast dedukować i jeździć przymierzać po sklepach rowerowych. pzdr
skjaatel Napisano 5 Września 2015 Napisano 5 Września 2015 A jak sprawdzisz jak się z takim kijem jeździ?
Klark Napisano 5 Września 2015 Autor Napisano 5 Września 2015 No właśnie miałem to pisać Póki co odwrocilem mostek żeby mieć większy drop. Jutro będę jechał do pracy 10km to sprawdzę czy pomogło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.