takoyaki Napisano 27 Sierpnia 2015 Napisano 27 Sierpnia 2015 Witam, buszuję na forum i na internetach od ponad dwóch tygodni. Chodzi mi przede wszystkim o rower w teren, rodzinne strony są nieco polodowcowo pofałdowane i zalesione i tam przede wszystkim chciałabym z roweru korzystać. Po mieście nie lubię i nie chcę jeździć. Wiadomo, że czasem będzie przejazd kilka(naście) kilometrów asfaltem czy szutrem, jeśli wybiorę się na rower okazyjnie z kimś, kto ma rower nie pozwalający na ambitniejszą trasę, lub dojechać na jakiś biwak, ale to ułamek, przede wszystkim tripy bardziej terenowe. Im dalej rower pozwoli mi się zapuścić i im mniej będzie ograniczał, tym lepiej. Zależy mi na w miarę słusznym wyposażeniu, ale przede wszystkim na jak najlepszej ramie, jeśli w przyszłości zamarzą mi się nawet jakieś poważniejsze wzniesienia i singletracki. Zdecydowałam się na koło 27.5, mój wzrost to ~170 cm, długość nogi ~80 cm. Rama 19" z Mustanga była na mnie za duża. Polecane na forum Romet Rambler 650b 4.0 (2014), Silverback Slade 1, czy Giant XtC 27.5 (2014) są niedostępne, kellys thorx 10 i northtec gravity xt odrzuciłam ze względu na kiepską geometrię, szczerze mówiąc na tym etapie poważnie skłaniam się ku Mustangowi 27.5 2.0 lub jakiemuś Cube'owi, ale sama już nie wiem, chodzi mi przede wszystkim o jak najlepszą ramę, ponieważ w rowerze, jak i w komputerze, będę raczej grzebać i modernizować, niż wymieniać na nowy. Jeśli o to chodzi rozumiem, że Giant nie miał konkurencji, ale skoro go nie dostanę? Czy w tym sezonie nie za bardzo widać już okazje i lepiej odpuścić te dwa miesiące jazdy, dołożyć około tysiąca i kupić za rok? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.