Skocz do zawartości

[szosa]Romet vs Kross

0u0ix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

szukam roweru szoswego na początek. W internecie znalazłem dwa modele, które przykuly moją uwagę, mowa tu o Romecie huragan 1.0 i Krossie Vento 1.0. Czy moglibyście mi je polecić? Napisać, który lepiej wybrać, albo w ogóle zaproponować co innego w podobnej cenie.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Napisano

Vento jest na nizszym osprzecie (Tourney) niz Huragan 2015 (Claris). Huragan 2014 jest na Tourneyu i jest duzo tanszy od dwoch pozostalych (1100 vs 1800zl)

Napisano

Jeżeli bierzesz pod uwagę rowery z rocznika 2015, to odpuść Vento 1.0, za to Huragan ma nową ramę i osprzęt Claris dzięki czemu jest już całkiem ciekawą opcją i nieźle się prezentuje. No i jak zwykle w zestawieniu nie mogło zabraknąć Tribana 520. Musiałbyś dołożyć 200zł, ale naprawdę warto. Za tą kwotę dostaniesz o jedno oczko wyższą grupę osprzętu, węglowy widelec, opony 25c w standardzie, lepsze warunki gwarancji. 

• 3 tygodnie później...
Napisano

Pozwole sobie się podpiąć, z pytaniem, co sądzicie na temat Huragana 1.0 z 2014, jest blisko mojego budżetu na szosę (1200), używki w tej cenie to większość wskrzeszone rowery majace 15-20lat. Tutaj mamy podstawowy osprzęt, alu widelec, rame. Czy w podobnych kategoriach cenowych znajdę coś lepszego?

Napisano

Nie znajdziesz nic lepszego. Nawet używkę o podobnych parametrach ciężko będzie znaleźć, a tu wszystko nówka i 2 lata gwarancji. 

Tylko zwróć uwagę na rozmiar ramy. Wyprzedaż którą podesłał rambolbambol dotyczy tylko rozmiaru 51.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...