Skocz do zawartości

[do 1200zł] rower trekkingowy damski do miasta i sporadycznych wypadów w mało wymagający teren

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, bardzo Was proszę o pomoc w wyborze roweru. Mój wzrost to 171. Rozpoczęłam poszukiwanie roweru miejskiego lecz w sklepie rowerowym polecony mi został trekking UNIBIKE VISION z ramą 19'' na kołach 28 więc o miejskim juz nie mysle! ;) Bardzo dobrze mi się na nim jeździło jednak koszt przekracza mój budżet. Pozycja podczas jazdy była wyprostowana- wygodna, taką jaką oczekiwałam od mojego przyszłego nabytku. Odpowiednia ilość przerzutek oraz kierownica regulowana w trzech płaszczyznach była rewelacyjna. Dodatkowo zaletą była dla mnie kierownica wygięta w moją stronę (nie wiem jak to nazwać) czyli tak jak w miejskich a właśnie taką bym chciała ( nie prostą jak dotychczasowo miałam w rowerze górskim).

Budżet nie jest aż tak zamknięty w tej kwocie 1200zł. Mogę do Unibike'a dołożyć te 500zł jednak nie więcej.. A wiadomo- chcę kupić rower w jak najkorzystniejszej cenie.. Dlatego też proszę Was- znawców tematu, czy może polecicie mi coś innego, lepszego pod względem stosunku jakości do ceny jednak żeby był to rower spełniający warunki: zagięta kierownica z tak szerokim zakresem regulacji, koła o wielkości 28'', podobna ilość przerzutek no i ta wyprostowana pozycja podczas jazdy.

Z góry dziękuję za pomoc i propozycję modeli, które polecacie. 

Pozdrawiam

(Ps jestem laikiem więc proszę o wyrozumiałość jeśli napisałam coś niezrozumiałego)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...