Skocz do zawartości

[Cross]1800 zł dla osoby 110kg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po czytaniu kilkunastu tematow zdecydowalem ze kupie crossa Lazaro elitary. Ale ostatnio zobaczylem ze rowery maja dopuszczalny makaymalny udzwig wiec stad moje pytanie. Moja waga to ponad 110 kg i teraz ktory rower wybrac? Czy Lazaro dopuszczaja taka wage? A jesli nie to co wybrac? Pozdro

Napisano

Kumpel jakiś czas temu ważył 118 kg i smigał na kandsie maestro i nic się znim nie działo a wcale go nie oszczędzał . Dziś tez nim jeździ tylko parę części wymienił bo mu się tak podobało a nie ze musiał .

Napisano

Z własnego doświadczenia (ważyłem ok 115kg+jazda z sakwami) to największym problemem są koła a raczej słaba jakość szprych w tańszych rowerach. 

Napisano

Dzieki za odpowiedzi. A jest jakis cross z dopuszczalnym 120, 140 czy 150?

Wydaje sie ze nie czytasz wszysktich odpowiedzi. stevensa podstawowy cross jest do 130kg.

przy wadze 110+ raczej mtb z rodzaju 29er, mocniejszy i solidniejszy, np. unibike ma dop. mase 150 kg, giant ok 140, crossy są trochę zbyt wiotkie - wiem coś o tym 

Cross crosowi nie rowny, nie ma co generalizowac. A jazda po miescie na 29rer wedlug mnie to zbyt duzo pary w gwizdek. Co wiecej na moje oko wyglada to smiesznie, jak ktos na kapciach powyzej 2 cali giba sie i wiecej szumi niz jedzie. (za wyjatkiem tego niewielkiego procenta uzytkownikow ktorzy jezdza na tym zeby sie zmeczyc specjalnie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...