Skocz do zawartości

do 3500-4000zl rower w ciężki teren

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Ostatnio ukradziono mi rower i rozglądam się za nowym sprzętem. Poszukuję roweru na sztywnej ramie z dosyć dużym skokiem amortyzatora(130-160mm), do agresywnej jazdy w terenie i czasem po mieście. Lubię wjechać tam gdzie inni zsiadają ze swoich górali. Czasem jakieś niewielkie hopki, przejażdżka po schodach itp. Bardziej zależało by mi na wytrzymałych kołach, ramie i widelcu niż na napędzie który kiedyś i tak będę wymieniał. Moja waga to 85kg a wzrost 183cm.

Moim poprzenim rowerem był Trek 4500 na widelcu rs reba 100mm, kołach Novatec dominant i grupie shimano zee. Byłem z niego mega zadowolony, rower był lekki i sztywny natomiast przy mojej jeździe nawet po mieście brakowało mi skoku amora i brakowało mi "agresji" w jego geometrii. Zastanawiam się nad dartmoor primal w wersji red devil lub coś na ramie hornet-chociaż ta geometria już jest zbyt agresywna, a czsem chcial bym rower wykorzystać do jazdy "po bułki do sklepu :)". Wolał bym nówkę chociaż jeśli będzie ciekawa oferta to rozważam i sprzęt używany. Proszę o porady i propozycje. Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...