Skocz do zawartości

[1500-2000] cross, trzy propozycje.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar kupic rower crossowy w podanym przeze mnie przedziale cenowym. Przeznaczenie to wycieczki po niezbyt wymagajacym terenie, ale sporadycznie bo dosc stromym i ciezkim dlatego zastanawiam sie czy nie bede potrzebowal hamulcow tarczowych, ale jestem kompletnym laikiem i licze bardzo na wasza pomoc. Modele, ktore teraz mnie interesuja to:

Ghost panamao x2

Kellys 70 cliff

Kross evado 3.0

Oczywiscie moga byc inne propozycje i jesli potrzeba to moge uzupelnic informacje.

Z gory dziekuje za pomoc.

Napisano

Sam dziś założyłem podobny temat, w końcu zdecydowałem się na na droższy rower i nie cross a mtb, ale gdybym miał kupić crossa za 2000 zł jak pierwotnie myślałem wybrałbym:

Northtec Caledon DB 

http://nrowery.pl/2015/cross/caledon-db - jak utargujesz to będziesz miał rower powiedzmy za 1999 zł, w tym pułapie cenowym jest to jedna z najlepszych opcji. 

Napisano

Witam, mam zamiar kupic rower crossowy w podanym przeze mnie przedziale cenowym. Przeznaczenie to wycieczki po niezbyt wymagajacym terenie, ale sporadycznie bo dosc stromym i ciezkim dlatego zastanawiam sie czy nie bede potrzebowal hamulcow tarczowych, ale jestem kompletnym laikiem i licze bardzo na wasza pomoc. Modele, ktore teraz mnie interesuja to:

Ghost panamao x2

Kellys 70 cliff

Kross evado 3.0

Oczywiscie moga byc inne propozycje i jesli potrzeba to moge uzupelnic informacje.

Z gory dziekuje za pomoc.

A co powiecie o ubibike crossfire za 1900zl. Czy warto dolozyc 250zl zeby miec hamulce hydrauliczne?

Napisano

Northtec jest lepszy równiez od tego Unibike'a, jeśli zamierzasz jeździć np w deszczu... trudniejszych warunkach niz płaski asfalt to hamulce hydrauliczne się przydadzą :) I Northtec je posiada.

Napisano

Wiec chyba wezme unibike, bo musze sie do roweru przymierzyc. Osprzet chyba nie jest o wiele gorszy? W sklepie odradzono mi ghosty w tym przedziale cenowym.

Napisano

Zamówisz internetowo i do dziesięciu dni możesz zwrócić. Wielkość ramy skonsultuj telefonicznie.

Dziś byłem w sklepie firmowym w Czechowicach-Dziedzicach i powiem, że rowerki wyglądają okazale.

Napisano

Czytam forum od kilku miesięcy, gdyż też przymierzam się do zakupu roweru w tym przedziale cenowym. Ma on być i na asfalty i na wypady do lasu/pod namiot. Ważę 93 kg, wzrost 166cm, noga 73-74cm.  Po naprawdę dokładnej lekturze wybrałam dwa:

1. Unibike Fusion lds 27,5 http://www.unibike.pl/fusionlds.php

2. oraz słynny Northec Caledon db http://nrowery.pl/2015/cross/caledon-db

WIem, że Northec ma lepszy osprzęt, ale nie znalazłam sklepu, który serwisuje te rowery u mnie. Ponadto problemem jest przymiarka - tego roweru nie ma żaden sklep na miejscu, a nie chce mi się bawić w wysyłki (gdyby był za mały/za duży - rowerem jeżdżę codziennie do/z pracy i przestoje nie wchodzą w grę). Ważę niemało  - gdzieś w kartach gwarancyjnych Unibike znalazłam, że maks waga rowerzysty+bagażu to 140 kg (czyli na ogromnym luzie mieszczę się z plecakiem/namiotem etc). Dlatego wyszłam z założenia, że zrezygnuję z lepszego sprzętu (z czasem mogę to i owo wymienić) na rzecz mocnej ramy i fajnych warunków gwarancyjnych. Czyli coś za coś. Myślicie, że to dobra opcja? Może macie coś lepszego w podobnej cenie, coś co wytrzyma moją wagę i jednocześnie będzie miało hamulce inne niż v-brakei? Jakoś naprawdę nie mogę się przekonać do tego Northeca (gdzieś w wątkach były posty, że Northec od jakiegoś czasu wysyła rowery o specyfikacji innej niż podana na stronie. Nie ma problemu z reklamacją, ale co roweru się przez jakiś czas nie ma to nasze...) Za propozycje z góry wam bardzo dziękuję - liczę, że pomożecie mi wybrać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...