Skocz do zawartości

[do 3300zł] Romet 5.0 2015 czy Kellys Phanatic 70

xl1984

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W jakim sensie "trwały"? Planujesz nim skakać, czy co?

W normalnym użytkowaniu crossa nie ma takiego tematu jak "trwałość ramy", bo nie ma sytuacji, w której taka rama mogłaby ulec uszkodzeniu. Romet nie miał żadnych problemów z wadami produkcyjnymi, nie słyszałem też o narzekaniach na jakość spawów czy malowania. Osprzęt i tak pochodzi od zewnętrznych producentów, a producent go tylko montuje do ramy.

Napisano

Rower bedzie mi sluzyl do codziennej jazdy ok 25 km od pon do piatku i pytanko ile moze ten km taki osprzet wytrzymac

W jakim sensie "trwały"? Planujesz nim skakać, czy co?

Chodzilo mi wlasnie o wady fabryczne

Napisano

bagażnik i pełne błotniki to są niezbędne moim zdaniem rzeczy na rowerze do pracy - nie widzę aby ten widelec miał mocowanie pod błotnik, osobiście do miasta kupiłbym inny rower ale rób jak uważasz

Napisano

nie widzę aby ten widelec miał mocowanie pod błotnik
I ma i nie ma. Jest tam otwór w podkowie, z tym, że nie przechodzi na wylot, jak w innych amortyzatorach. Problemem jest znalezienie odpowiednio krótkiej śruby pasującej do gwintu. Ja póki co nie znalazłem :(

pytanko ile moze ten km taki osprzet wytrzymac
Tyle samo, co u innych producentów, czyli jak dbasz, tak masz. Jeżdżąc na 2-3 łańcuchy przejeździsz kilka tys. km zanim zajeździsz kasetę i łańcuch, korba pewnie ze dwa razy tyle wytrzyma.  
Napisano

Zamontujesz, tylko zależy jaki. Na pewno da się zamocować błotniki przeznaczone dla MTB.

Teraz przyjrzałem się też zdjęciom roweru i wyraźnie przedni odblask jest zamocowany do podkowy. Jeśli jest przykręcony śrubą, to i moje Zefal Trail da się tam przymocować. Nie mam pojęcia jak wygląda temat pełnych błotników spotykanych np w trekkingach, bo nigdy się patrzyłem na rower pod tym kątem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...