xl1984 Napisano 5 Sierpnia 2015 Napisano 5 Sierpnia 2015 Drodzy forumowicze co byscie polecili ew. zaproponowali inny model do 3300 pln maks.
xl1984 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Napisano 5 Sierpnia 2015 http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2014/cross/phanatic-70# http://www.bikko.pl/rower-crossowy-romet-orkan-5-0-m-2015.html Cena tych dwoch modeli aktualnie jest podobna i wynosi teraz ok 2800 pln
Shiryu Napisano 5 Sierpnia 2015 Napisano 5 Sierpnia 2015 Zdecydowanie Romet. Dobry napęd, amor, koła. Tylko hamulców nie znam, ale w razie problemów i tak łatwiej je wymienić niż amor.
xl1984 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Napisano 5 Sierpnia 2015 Romet bedzie bardziej trwaly ? Jakies doswiadczenie opinie odnosnie ram tych modeli moze posiadacie ?
Shiryu Napisano 5 Sierpnia 2015 Napisano 5 Sierpnia 2015 W jakim sensie "trwały"? Planujesz nim skakać, czy co? W normalnym użytkowaniu crossa nie ma takiego tematu jak "trwałość ramy", bo nie ma sytuacji, w której taka rama mogłaby ulec uszkodzeniu. Romet nie miał żadnych problemów z wadami produkcyjnymi, nie słyszałem też o narzekaniach na jakość spawów czy malowania. Osprzęt i tak pochodzi od zewnętrznych producentów, a producent go tylko montuje do ramy.
xl1984 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Napisano 5 Sierpnia 2015 Rower bedzie mi sluzyl do codziennej jazdy ok 25 km od pon do piatku i pytanko ile moze ten km taki osprzet wytrzymac W jakim sensie "trwały"? Planujesz nim skakać, czy co? Chodzilo mi wlasnie o wady fabryczne
kris750 Napisano 5 Sierpnia 2015 Napisano 5 Sierpnia 2015 bagażnik i pełne błotniki to są niezbędne moim zdaniem rzeczy na rowerze do pracy - nie widzę aby ten widelec miał mocowanie pod błotnik, osobiście do miasta kupiłbym inny rower ale rób jak uważasz
xl1984 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Napisano 5 Sierpnia 2015 A co bys polecil, to sa moje propozycje bo wydaje mi sie ze te dwa rowery sa niezle w tym zakresie cenowym
Shiryu Napisano 5 Sierpnia 2015 Napisano 5 Sierpnia 2015 nie widzę aby ten widelec miał mocowanie pod błotnik I ma i nie ma. Jest tam otwór w podkowie, z tym, że nie przechodzi na wylot, jak w innych amortyzatorach. Problemem jest znalezienie odpowiednio krótkiej śruby pasującej do gwintu. Ja póki co nie znalazłem pytanko ile moze ten km taki osprzet wytrzymac Tyle samo, co u innych producentów, czyli jak dbasz, tak masz. Jeżdżąc na 2-3 łańcuchy przejeździsz kilka tys. km zanim zajeździsz kasetę i łańcuch, korba pewnie ze dwa razy tyle wytrzyma.
xl1984 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Napisano 5 Sierpnia 2015 Czyli w zaden sposob nie zamontuje blotnika z przodu...
Shiryu Napisano 5 Sierpnia 2015 Napisano 5 Sierpnia 2015 Zamontujesz, tylko zależy jaki. Na pewno da się zamocować błotniki przeznaczone dla MTB. Teraz przyjrzałem się też zdjęciom roweru i wyraźnie przedni odblask jest zamocowany do podkowy. Jeśli jest przykręcony śrubą, to i moje Zefal Trail da się tam przymocować. Nie mam pojęcia jak wygląda temat pełnych błotników spotykanych np w trekkingach, bo nigdy się patrzyłem na rower pod tym kątem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.