marcines82 Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Było kilka tematów, ale najświeższy jest zamknięty, a nie chcę robić wykopów... Problem wygląda tak: mam w bloku wózkownie i chciałbym trzymać w niej rower. Niestety ścisk tam niemiłosierny. W starym rowerze wyłamali mi szprychy. Dlatego chciałbym przykręcić wieszak na ścianę i zawisnąć nad wszystkimi (znaczy rower ). Z racji niewielkiej kubatury pomieszczenia i rowerów stojących na podłodze, w grę wchodzi tylko wieszak poziomy. Problem w tym, że rower to damka. Są jakieś wieszaki poziome na damki? To co widzę, to same haki na ramę męską. Dodatkowe pytanie - czy istnieją w przyrodzie wieszaki na jeden rower z jakimś (choćby prymitywnym) zapięciem? Mój rower nie stanowi jakiejś wielkiej wartości, ale z drugiej strony wózkownia (choć raczej powinno się to nazywać "rowerownia"), to przestrzeń publiczna, więc dobrze byłoby jakiekolwiek zabezpieczenie tam mieć.
Tofi Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Nie bardzo rozumiem "poziomy", ponieważ wszelkie haki na ścianę polegają na tym że wieszasz rower za przednie koło, czyli rower jest w pionie. Poziome podwieszenie jest możliwe za pomocą wieszaka montowanego na suficie. Wada jest taka, że o ile w ścianie pod wieszakiem zamontujesz sobie kotwę do zapięć rowerowych i ramę mógł byś przyczepiać szeklą w okolicy suportu, to pod sufitem już nie masz takich możliwości, co najwyżej linka, a linkę to nawet kombinerkami idzie przeciąć. P.S. szukałem kilka miesięcy temu jakiegoś zabezpieczenia, żeby trzymać rower w ogrodzie. Na ebayu znalazłem bunkier rowerowy, tj blaszana skrzynka na szerokość kierownicy długość roweru i wysokość zaraz nad siodełko. Zawsze można samemu zmontować taki box wewnątrz wózkowni (nie muszą być ściany z blachy, na wandaliżm wystarczy siatka metalowa) i zakotwić go w ścianę i podłogę, tylko jak sam powiedziałeś jest to przestrzeń wspólna i mieszkańcy różnie mogą reagować..
marcines82 Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Napisano 4 Sierpnia 2015 Mówiąc wieszak do wieszania w poziomie mam namyśli coś takiego: http://allegro.pl/wieszak-rowerowy-skladany-uchwyt-scienny-na-rower-i5559787197.html Ale jak widać, z damką będzie ciężko.
Tofi Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Po prostu montujesz go pod kątem i nieco niżej. A do ściany dodatkowo http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5190930588 lub odpowiednik
klaus88 Napisano 21 Sierpnia 2015 Napisano 21 Sierpnia 2015 · Ukryte przez anarchy, 21 Sierpnia 2015 - OT Ukryte przez anarchy, 21 Sierpnia 2015 - OT Kupno roweru z marketu to samobójstwo. Jakoś nie wyobrażam sobie jazdy górskiej, albo na trasie na rowerze, który nawet nie ma sprawdzonych części. Ja zawsze kupuję u nich i mogę śmiało polecić rowertour.com.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.