Skocz do zawartości

[1500-1800] MTB lub Cross - 120kg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim.

Bardzo proszę Was o pomoc w wyborze 2 kółek (nowych).

Na wstępie napiszę że faworytem wsród wszelkich rozwiązań jakie aktualnie oglądałem są FatBike, dlaczego - mieszkam w Gdańsku niedaleko plaży i głownym celem miały być wieczorne/nocne wypady na jazdę po plaży. Niestety rozwiązanie te wykraczają dużo poza budżet. :(

Przechodząc do tematu - wzrost 184, pod jajkami 84, waga 120-125kg, rower ma słuzyć zmęczeniu, odreagowaniu. Wzdłuz pasa nadmorskiego mam pełno ścieżek rowerowych na które będę wjeżdzał dopiero jak bedę zmuszony :D, głównie chciałbym jeździć po lesie i jak by sie dało to po plazy (????).

Jezdziłem kilkoma rowerami sklepowymi (tescik naokoło budki ;) ) i niestety najbardziej przypadł mi do gustu Wheeler protron 220 za 2,5k (obniżka z 3k) co teoretycznie byłoby w zasiegu, jednakże kwota podana w temacie jest zdecydowanie lepsza dla budzetu domowego.

Prosze o pomoc w podjęciu decyzji - czy w ogóle rozpatrywać XC do takich zabaw jak opisałem powyżej.

Rower nie ma się lekko prowadzić i nie ma służyć do wożenia zakupów (trochę przesadzam, ale nie ma to być coś na szosę do jazdy 50km/h)

W związku z pewnymi przypadłościami natury ludzkiej chciałbym by rower był wyposazony w amor z blokadą (lepiej na kierownicy), hamulce tarczowe hydrauliczne, rozmiar 27,5 chyab że ktoś zdecydowanie mi wyjaśni lepszość innego rozwiązania (rozmiar).

Pozdrawiam serdecznie

Marcin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...