Sofolok Napisano 31 Lipca 2015 Napisano 31 Lipca 2015 Cześć wszystkim. Bardzo proszę Was o pomoc w wyborze 2 kółek (nowych). Na wstępie napiszę że faworytem wsród wszelkich rozwiązań jakie aktualnie oglądałem są FatBike, dlaczego - mieszkam w Gdańsku niedaleko plaży i głownym celem miały być wieczorne/nocne wypady na jazdę po plaży. Niestety rozwiązanie te wykraczają dużo poza budżet. Przechodząc do tematu - wzrost 184, pod jajkami 84, waga 120-125kg, rower ma słuzyć zmęczeniu, odreagowaniu. Wzdłuz pasa nadmorskiego mam pełno ścieżek rowerowych na które będę wjeżdzał dopiero jak bedę zmuszony , głównie chciałbym jeździć po lesie i jak by sie dało to po plazy (????). Jezdziłem kilkoma rowerami sklepowymi (tescik naokoło budki ) i niestety najbardziej przypadł mi do gustu Wheeler protron 220 za 2,5k (obniżka z 3k) co teoretycznie byłoby w zasiegu, jednakże kwota podana w temacie jest zdecydowanie lepsza dla budzetu domowego. Prosze o pomoc w podjęciu decyzji - czy w ogóle rozpatrywać XC do takich zabaw jak opisałem powyżej. Rower nie ma się lekko prowadzić i nie ma służyć do wożenia zakupów (trochę przesadzam, ale nie ma to być coś na szosę do jazdy 50km/h) W związku z pewnymi przypadłościami natury ludzkiej chciałbym by rower był wyposazony w amor z blokadą (lepiej na kierownicy), hamulce tarczowe hydrauliczne, rozmiar 27,5 chyab że ktoś zdecydowanie mi wyjaśni lepszość innego rozwiązania (rozmiar). Pozdrawiam serdecznie Marcin
Endrju911 Napisano 31 Lipca 2015 Napisano 31 Lipca 2015 Szczerze to nie wiem czy możliwy jest zakup roweru do 1800zł z takimi wymaganiami i żeby nie rozlecial się przy takiej wadze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.