LordZero Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 Dzień dobry czy poleci mi ktoś tanią przerzutkę przednią do korb o zakresie 48-52t? Posiadam korbe truativ Touro 3-blatową ,używałem tylko dwa blaty i zastanawiam się nad wkręceniem tego największego w miejsce środkwego(ponieważ jest w stane bardzo dobrym) czy mógłby ktoś polecić mi przerzutke przednią w cenie do 50 zł która to ogarnię,jeśli by się dało chciałbym by była nowa?Używam dwóch blatów ponieważ posiadam klamkomanetki tourney 2x7 i o dziwo jestem z nich zadowolony.Przejechałem na nich już ponad 3000km i wciąż dobrze działają.Boję się też,że jeśli będę posiadał jeden blat w korbie 52t a drugi 38t(jest to wielkość najmniejszego blatu) to może być problem ze zmianą przełożenia.Zazwyczaj jeżdzę asfaltem około 30-40 km dziennie bezwzględu na pogodęno chyba ,że za oknem jest burza lub śnieżyca. Do wymiany idzie jeszcze kaseta mój budżet pozwala mi na 2 modele : Kaseta Shimano Altus-Acera 7-rzędowa HG-41 11-28T ,Kaseta 7-rzędowa Shimano HG-20 12-28 brązowa,który wybrać ?Obstawiam ,że chce na tym zrobić około 1-2tysięcy km na obecnej kasecie zrobiłem 3,5 zanim została zajechana,i zuzyłem dwa łańcuchy z zakresu cenowego 15-25zł. Czy po owej wymianie kasety powinienem wstawić nowy łańcuch do tego zestawu?W rowerze będą również wymieniane kółeczka w tylnej przerzutce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.