Skocz do zawartości

[do 1500zł] Rower croosowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Poszukuję roweru croosowego do jazdy do prac jak i na wypady do lasu do 1500zł.

Jestem kompletnie nie w swiecie rowerowym i nie znam sie na tym, więc potrzebujem waszej pomocy.

Wiadomo, by rower był w jak najlepszej cenie to towaru otrzymywanego. Rower musi być dla wysokiej osoby jak ja (194cm wzrostu i 96kg wagi)

Z góry dzięki, pozdraiwam ;)

Napisano

Skoro dojeżdżasz do pracy, to może warto pomyśleć o rowerze trekkingowym a nie crossie? Lampki, błotniki i te sprawy? Chyba, że nie boisz się zmoknąć i ubrudzić :laugh:  Co do samego zakupu, w tym przedziale cenowym można znaleźć już fajny rower. Najlepiej, żeby był na v-brake'ach - tanie mechaniczne hamulce tarczowe mogą z czasem sprawiać problemy z regulacją. Poza tym warto zainwestować w rower na kasecie a nie wolnobiegu. Jednak jeżeli nie kręcisz setek kilometrów tygodniowo, nie ma co "aż tak bardzo" przejmować się tymi aspektami. :thumbsup:

Jak na dojazdy do pracy polecał bym takiego trekka

ROMET WAGANT 2.0

http://allegro.pl/rower-romet-wagant-2-0-trekking-v-brake-shimano-i5564440646.html

W pełni wyposażony na całkiem niezłych podzespołach. Jeżeli masz jakiś serwis albo sklep rometa w okolicy to wszelkie sprawy serwisowe masz z głowy. Warto też się przejechać i zobaczyć, przymierzyć się do niego. Kawał z Ciebie chłopa, więc potrzebujesz sporej ramy, z tym może być problem :sorcerer:

Jeżeli na siłę chcesz jakiegoś crossa (trekkingowy rower ale bez osprzętu) rozejrzyj się za jakimiś krossami. Taki kross hexagon X3 dostępny w tej cenie (a nawet może znajdziesz w niższej), a bardzo przyzwoity wybór. Są jeszcze rowery typu "król allegro" - lazaro, kands i tak dalej, ale z nimi nie miałem styczności i się nie wypowiadam :laugh:

Napisano

Piszesz o kasecie , a polecasz Waganta 2.0 ???? rower na wolnobiegu ?????

Kross hexagon to ma być rower crossowy  ?????????

Umiejętność pisania po polsku  to ciut za mało ...  :)

Ad rem :)

Wydaje się, że do wzrostu trzeba by się rozglądać za ramą 22 -23"   - więc wszelkie kandsy i lazaro odpadają.

Pozostają więc crossy -  albo budżetowy brennabor 23" , albo northec caledon vb , ale tu trzeba grosza dołożyć (albo czekać na wyprzedaże).

Drobny szpej (błotniki czy bagażnik) niestety extra i bokiem ...

Napisano

Przepraszam Pablo59, może źle tego posta skonstruowałem :sweat:  Chodziło mi mniej wiecej o to, że najlepiej szukać czegoś z kasetą, ale na zwykłe dojazdy do pracy wolnobieg też powinien być ok. Z wagantem miałem i mam kontakt (takim jeżdżę) dlatego właśnie go zaproponowałem :thumbsup:  A co do KROSSA to jaki to typ roweru jeżeli nie cross? Dzięki za zwrócenie uwagi na błędy :sweat:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...