kykan Napisano 27 Lipca 2015 Napisano 27 Lipca 2015 Witam. Poszukuję roweru croosowego do jazdy do prac jak i na wypady do lasu do 1500zł. Jestem kompletnie nie w swiecie rowerowym i nie znam sie na tym, więc potrzebujem waszej pomocy. Wiadomo, by rower był w jak najlepszej cenie to towaru otrzymywanego. Rower musi być dla wysokiej osoby jak ja (194cm wzrostu i 96kg wagi) Z góry dzięki, pozdraiwam
kama94 Napisano 29 Lipca 2015 Napisano 29 Lipca 2015 Skoro dojeżdżasz do pracy, to może warto pomyśleć o rowerze trekkingowym a nie crossie? Lampki, błotniki i te sprawy? Chyba, że nie boisz się zmoknąć i ubrudzić Co do samego zakupu, w tym przedziale cenowym można znaleźć już fajny rower. Najlepiej, żeby był na v-brake'ach - tanie mechaniczne hamulce tarczowe mogą z czasem sprawiać problemy z regulacją. Poza tym warto zainwestować w rower na kasecie a nie wolnobiegu. Jednak jeżeli nie kręcisz setek kilometrów tygodniowo, nie ma co "aż tak bardzo" przejmować się tymi aspektami. Jak na dojazdy do pracy polecał bym takiego trekka ROMET WAGANT 2.0 http://allegro.pl/rower-romet-wagant-2-0-trekking-v-brake-shimano-i5564440646.html W pełni wyposażony na całkiem niezłych podzespołach. Jeżeli masz jakiś serwis albo sklep rometa w okolicy to wszelkie sprawy serwisowe masz z głowy. Warto też się przejechać i zobaczyć, przymierzyć się do niego. Kawał z Ciebie chłopa, więc potrzebujesz sporej ramy, z tym może być problem Jeżeli na siłę chcesz jakiegoś crossa (trekkingowy rower ale bez osprzętu) rozejrzyj się za jakimiś krossami. Taki kross hexagon X3 dostępny w tej cenie (a nawet może znajdziesz w niższej), a bardzo przyzwoity wybór. Są jeszcze rowery typu "król allegro" - lazaro, kands i tak dalej, ale z nimi nie miałem styczności i się nie wypowiadam
Pablo59 Napisano 29 Lipca 2015 Napisano 29 Lipca 2015 Piszesz o kasecie , a polecasz Waganta 2.0 ???? rower na wolnobiegu ????? Kross hexagon to ma być rower crossowy ????????? Umiejętność pisania po polsku to ciut za mało ... Ad rem Wydaje się, że do wzrostu trzeba by się rozglądać za ramą 22 -23" - więc wszelkie kandsy i lazaro odpadają. Pozostają więc crossy - albo budżetowy brennabor 23" , albo northec caledon vb , ale tu trzeba grosza dołożyć (albo czekać na wyprzedaże). Drobny szpej (błotniki czy bagażnik) niestety extra i bokiem ...
Milak_kamil Napisano 29 Lipca 2015 Napisano 29 Lipca 2015 Przepraszam Pablo59, może źle tego posta skonstruowałem Chodziło mi mniej wiecej o to, że najlepiej szukać czegoś z kasetą, ale na zwykłe dojazdy do pracy wolnobieg też powinien być ok. Z wagantem miałem i mam kontakt (takim jeżdżę) dlatego właśnie go zaproponowałem A co do KROSSA to jaki to typ roweru jeżeli nie cross? Dzięki za zwrócenie uwagi na błędy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.