krzk Napisano 26 Lipca 2015 Napisano 26 Lipca 2015 Hej, niedawno pisalem w sprawie złożenia singlespeeda posiadając samą ramę, jednakże pojawiło się wiele dodatkowych kosztów z tym związanych i inwestycja mocno wykracza poza mój budżet. Postanowiłem rozejrzeć się za kupnem używanego singlespeeda - znalazłem taką ofertę: http://olx.pl/oferta/rower-singlespeed-ostre-custom-CID767-ID7oELH.html#2f0e9c60dd To właściwie jest singlespeed czy ostre? Po co zamontowana jest trójbiegowa piasta? Nie wiem też np. ilu zębów ma większa zębatka, jednak jakbym zamontował tylko piastę z wolnobiegiem z wybranym przełożeniem, byłoby ok? Jest różnica jaką piastę zamontuję? Co polecacie z niskiej półki? Jeśli wziąłbym ten rower za 300zł, opłacałoby się w niego włożyć liczmy jeszcze z 200zł za piastę, wolnobieg? Zakładając, że cała reszta jest sprawna. Rama ma 56cm, czy będzie mi wygodnie przy moich 185cm wzrostu? Proszę o porady Pozdrawiam
Marcin9 Napisano 26 Lipca 2015 Napisano 26 Lipca 2015 To właściwie jest singlespeed czy ostre? SS większość osób sprzedających rowery ss/szosowe pisze w ogłoszeniu ostre Po co zamontowana jest trójbiegowa piasta? Bo ktoś chciał mieć piastę z biegami jednak jakbym zamontował tylko piastę z wolnobiegiem z wybranym przełożeniem, byłoby ok? Tak ale musisz pamiętać że piasta musi mieć odpowiednią długość osi bo rozstaw tylnych widełek może być różny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.