bamboleo Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Witam, planuje zakup roweru do jazdy głownie po asfalcie i po leśnych dróżkach. Z tego co do tej pory wyczytałem to przy moich gabarytach (185 cm, 120 kg) w grę wchodzi tylko MTB. Chcę wydać ok 1500zł, a za tą cenę widzę że najczęściej polecany jest Unibike Mission. I teraz pytanie czy warto wziąć Mission 26, czy może jednak dorzucić te 3 stówy i wziąć 27,5 albo 29. Ewentualnie czy w tej cenie można dostać coś lepszego ?? Z góry dzięki za pomoc.
Pablo59 Napisano 26 Lipca 2015 Napisano 26 Lipca 2015 Kołderka ciut przykrótka Firmę namierzyłeś prawidłowo - dają gwarancję do 140 kg. Nieprawdą jest, że tylko MTB wchodzi w grę - wręcz przeciwnie, na asfalty i leśne ścieżki crossy pasują jak ulał .... Szukaj http://www.unibike.pl/crossfiregts.php - może trafisz na okazję ?
bamboleo Napisano 26 Lipca 2015 Autor Napisano 26 Lipca 2015 Ten Crossfire to troszke za drogi, musiałbym dołożyć 4 stówy do tego co zamierzałem wydać :/ Bardziej bym się jednak skłaniał do MTB, bo wydaje mi się że będzie z nim mniej problemów typu wymiana szprychy itp. Zwłaszcza że te leśne dróżki w mojej okolicy wygladają jakby ktoś tam skarbów szukał, takie dziury Tylko czy warto dołożyć troche kasy i wziąć 29 ? Bo jeśli 26 a 29 nie ma wielkiej różnicy to chyba wole te 200 zł mieć w kieszeni
Pablo59 Napisano 26 Lipca 2015 Napisano 26 Lipca 2015 Dopiero od modelu Fusion w górę warto brać z uwagi na klasę osprzętu ... Albo szukaj czegoś 3x8 w swoim zakresie gotówkowym ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.