Skocz do zawartości

[mostek] ritchey wcs 4-axis wet red, sruby

almaster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

te drogie są z tytanu, dlatego są drogie :)

każda śruba m5 z castoramy, obi,czy innego sklepu ze śrubami będzie pasować :), tylko uważaj na średnicę łba, żeby nie była za duża

najlepiej weź ze sobą jedną śrubkę na wzór,

Napisano

Wlasnie gdzie bym nie poszedl, wszedzie mi mowia ze nietypowa sruba i nie ma. Bylem w rowerowych w krk to tez nie mieli, bikershop powiedzial ze tylko ritcheya tu pasuja dlatego pytam czy to te same i czy jak beda 2 mm krotsze czy to bedzie problem?

Bo moje tez maja 1.8 mm dlugosci, tak jak te za 150, a do kiery 1.5. A te tansze maja 1.6. No ale skoro wcs 4 axis w opisie to zaryzykuje.

Napisano

Wlasnie gdzie bym nie poszedl, wszedzie mi mowia ze nietypowa sruba i nie ma.
 bo jeśli chcesz dokładnie taką to możesz mieć problem dostać. kup starndardowe nierdzewne śruby z łbem na imbus i wymień wszystkie 4 szt.
Napisano

Dwie mam przy mostku, a cztery przy kierze. Wymieniam te dwie

A tak z ciekawosci, jesli nie bedzie chciala wyjsc, to jakie sa sposoby na wykrecenie?

Napisano

a jesteś w stanie ściągnąć mostek z amora? jeśli tak to nawet palcami powinno się udac odkręcić, można popróbować kombinerkami, w ostateczności przyspawać klucz do śruby :P, popsikać wd-40 czy czyms w tym stylu też nie zaszkodzi

wracając do śrub, na allegro można kupić m5x16 - 10szt. za 1,60pln, a nie za 30 :)

choć widzę mały problem, wg. opisów standardowo taka śruba ma łeb 8,5 mm średnicy, a w ritchey'u jest chyba trochę mniej (nie mam suwmiarki pod ręką żeby zmierzyć)

Napisano

Dziwne żeby śruba się wyrobiła… aluminium jest dużo miększe od stali…

Czy widać, że gwint na śrubie jest zerwany?

Mam taki mostek, rzeczywiście śruby mają specjalną wyprofilowaną podkładkę (jest zakrzywiona) od strony gwintu… Przykręcając zwykłą śrubę z płaską częścią jej łba można wciąć się nim w wyprofilowane miejsce w korpusie mostka...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...