Gość Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Witam. Moje wymiary: Wzrost: 195cm Waga: 92kg Długość nóg: 95cm Cena: około 1000zł. Jak są rowery znacznie lepsze od tych z przedziału i kosztują powiedzmy 200zł więcej to dołożę. Szukam roweru uniwersalnego, który da radę na asfalcie i na szutrze. Często jeżdżę po polnych drogach z dołkami, a większość asfaltu, po którym się poruszam jest starej daty i posiada masę kamyków, które znacznie przyczyniają się do spadku prędkości. A i może to będzie też ważne: nie staję na pedałach. Jeśli będą jakieś promocje powiedzmy na zimę to mogę się wstrzymać z zakupem, nie wiem jak wyglądają wyprzedaże rowerów i kiedy się odbywają.
Bierny Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 Jest już bardzo podobny temat na forum Z Twojego opisu wynika, że potrzebujesz roweru crossowego. Dobrze spisze się na asfalcie oraz na drogach "mniej asfaltowych". Kawał z Ciebie chłopa, więc trzeba Ci dużej ramy. Tylko pytanie, na pewno dobrze zmierzyłeś noge? Liczymy od wewnętrznej strony aż do ziemi. Do 1000zł masz nowego http://allegro.pl/rower-mblanc-adlerpas-28-cross-v-br-shimano-i5560545566.html Tylko nie wiem jaki tam w końcu rozmiar ramy, 18" czy 20". Tylko Ty pewnie i tak potrzebujesz nieco większej ramy. Jeżeli nie zależy Ci na nowym sprzęcie, to warto poszukać w używanych
Gość Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 Tak, mam za długie nogi. (Nawet ze spodniami ciężko ) Pojechałbym do sklepów rowerowych i sprawdził jak się na nich siedzi. A co z Lazaro Integral v2? A może lepiej dołożyć do V3?
Pablo59 Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 21" największe lazaro mają - sztycy oryginalnej zapewne zabraknie - ale mimo wszystko bez przymiarki ryzykownie brać .. Poniżej 1000 to bywały rowery brennabor 23" - nawet na nienajgorszym osprzęcie i kasecie z tyłu - ale na najpopularniejszym portalu aukcyjnym brak - może namierzysz jakiś sklep ... np tu http://olx.pl/oferta/rower-brennabor-28-cross-alivio-wysoka-rama-21-i-23-CID767-ID8Vvw7.html
Gość Napisano 25 Września 2015 Napisano 25 Września 2015 Witam. Można o więcej propozycji, bo chciałbym mieć kilka alternatyw, bowiem możliwe, że jednak kupiłbym rower w sklepie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.