Gość Napisano 18 Lipca 2015 Napisano 18 Lipca 2015 Witam, Mam jakieś stery NECO. Problem polega na tym że jeden z wianków się zdeformował ( kiedyś chyba mocno przysunąłem bieżnią widelca i się wygiął) więc postanowiłem wymienić wianki na kulki ( nigdzie nie mogę dostać takich wianków). Kupiłem kulki identyczne jak w wianku i wsadziłem na swoje miejsce. Tutaj zaczyna się koszmar, gdy wsadzam kulki tak aby zajęta była cała bieżnia to właściwie nie możliwe jest takie ustawienie aby kierownica chodziła lekko i nie było luzów. Albo jedno albo drugie. Dzisiaj rano wsadziłem kulki ponownie, tym razem na dolnej bieżni zostało mi wolne miejsce, tak na oko na niecałą kulkę ( gdzieś tak wyczytałem że tak powinno być). Skręciłem wszystko sądząc że pozbyłem się problemu, kierownica chodziła leciutko a luzów nie było. Niestety, kilka ruchów kierownicą powoduje że zaczyna ona ciężko chodzić ( tak jakby coś się zaciskało) a kręcąc kierownicą wyczuwalny jest luz ( szybkie ruchy powodują uczucie podobne do tego jak gdyby kierownica nie była dobrze przykręcona do mostka) Czy macie jakiś pomysł co z tym zrobić? Dodam tylko że kulki ułożyły się tak że na dolnej bieżni tak jak pisałem został luz, a na górnej kulki weszły zapełniając całość. Wywalić z górnej jedną sztukę czy uzupełnić w dolnej? Mam już tego dość, ostatnio wkoło mam jakieś problemy z tymi cholernymi sterami i korbą.
djzatorze Napisano 18 Lipca 2015 Napisano 18 Lipca 2015 Kupić nowe stery za 10 zł i je zamontować. Chyba że masz jakiś bardzo nietypowy rozmiar misek w ramie, ale zwykle da się coś dobrać.
djzatorze Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Nic o typie sterów nie było, założyłem (niepotrzebnie), że masz stery klasyczne. Kulek ma być tyle, że zostaje miejsce na jeszcze jedną; tak samo u góry i na dole. Po regulacji, jak dobrze skręcisz mostek, powinno być ok. Niemniej uważam że lepiej kupić chociaż te wianki nowe, tanie to jak barszcz. Jeżeli masz stery z łożyskami zewnętrznymi pod standardowy wymiar misek 34 mm lub 44 mm to lepiej kupić nówki bo są tanie, w granicach 20 zł. Jeżeli chcesz stery a-head typu zero-stack, wtedy już drożej.
Mod Team michuuu Napisano 19 Lipca 2015 Mod Team Napisano 19 Lipca 2015 Po co kłopot z luźnymi kulkami, każde otwarcie sterów to szukanie kulek. Jak wyżej, tani wianek będzie lepszy od luźnych kulek.
Gość Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Tak jak pisalem, objezdzilem wszystkie sklepy i takiego wianka nie ma. W tych sterach wianek jest zablokowany bieznia wiec nic nie wypadnie. Zrobilem przed chwila tak ze zostawilem luz jednej kulki, dalej to samo, przy ruchach kierownica wystepuje "stukanie" ( przod/ tyl tego nie ma). Chyba skonczy sie na kupnie nowych sterow
djzatorze Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 przy ruchach kierownica wystepuje "stukanie" ( przod/ tyl tego nie ma). Możesz to lepiej wytłumaczyć? Czy przy zaciśniętym przednim hamulcu są luzy przy poruszaniu rowerem przód-tył? Czy czujesz coś dziwnego tylko przy skręcie? Może miski są wyrobione.
Gość Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Właśnie coś czuję że miski są już wyrobione, widać bardzo dobrze na nich wyślizgany pasek ( a właściwie na bieżni, czyli tym elemencie wewnętrznym). Naprawdę ciężko to opisać, gdy zaciśnie się hamulec i wykonuje ruchy przód/ tył wszystko jest OK, kierownica także kręci się lekko. Jednak podczas kręcenia a właściwie zmiany kierunku jest wyczuwalny delikatny luz który występuje TYLKO w płaszczyźnie poziomej ( czyli właśnie przy obrocie). Tak jak pisałem, najłatwiej porównać to do uczucia jak gdyby mostek nie był dobrze skręcony z kierownicą.
djzatorze Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Jak dla mnie stery w całości do wymiany, półśrodki prędzej czy później będą sprawiać problemy - obciążenia na sterach są dość spore. Jeszcze tak dla pewności skręć stery nieco za mocno, i wtedy będziesz czuł lepiej co jest nie teges Same wytarcie miski jeszcze powinno dać się zniwelować mocniejszym skręceniem kapsla, ale jak są na niej odgniotki od kulek to już nie będzie to działać jak należy.
Gość Napisano 20 Lipca 2015 Napisano 20 Lipca 2015 Znalazłem tanie stery: http://www.bikezone24.pl/product-pol-380-Stery-Accent-HSI-B02-Polzintegrowane-1-1-8.html Czy będą pasowały? Aktualnie mam Neco H172
Gość Napisano 21 Lipca 2015 Napisano 21 Lipca 2015 Kupiłem stery Accent Airplane, miało być tanio a wyszło jak zawsze ( trochę z tego względu że nie chce mi się walczyć z jakimś gó...m, a trochę dlatego że innych nie było). Są to stery półzintegrowane na łożyskach maszynowych. Nie miałem nigdy do czynienia z takimi i tutaj moje pytanie. Czy to normalne że żeby nie było luzu trzeba naprawdę bardzo mocno ścisnąć całość top-cap'em ( w wiankach wystarczyło minimalne zciśnięcie )? Kierownica kręci się z delikatnym oporem ale to pewnie kwestia dotarcia łożysk.
djzatorze Napisano 21 Lipca 2015 Napisano 21 Lipca 2015 Czy ja wiem? Raczej skręca się je normalnie Na pewno dobrze zmontowałeś? W porównaniu ze "zwykłymi" łożyskami (wianki) może być większy opór, to normalne - ale dla pewności podaj kolejność w jakiej składałeś części...
Gość Napisano 21 Lipca 2015 Napisano 21 Lipca 2015 http://www.kochamrowery.pl/2013/01/stery-rowerowe-jakie-wybrac-jakich.html Mam złożone dokładnie tak jak tutaj:) Natomiast zastanawia mnie jedna rzecz, posłużę się tutaj terminologią z rysunku z linku powyżej. Na łożysko góre wsadziłem pierścień, a na to kapę łożyska górnego. Jednak pomiędzy górną miską a kapą jest szpara około 1mm. Tak ma być czy pierścień nie wpasował się zbyt dobrze ( chociaż to raczej odpada)?
Gość Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Teraz się zastanowiłem nad tym co napisałem powyżej i mam jedną wątpliwoś ć. Co prawda na fotce jest zdjęcie sterów zintegrowanych ale nie ma to znaczenia. Chodzi mi o te elementy z rozcięciem. Założyłem ten mniejszy ( na fotce lewa strona) na koronę widelca, a ten większy pod osłonę sterów. Teraz się zastanowiłem czy przypadkiem nie powinno być odwrotnie?
djzatorze Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 To duże z rozcięciem idzie na widelec, na to łożysko (jeżeli są różne, to to z większą średnicą wewnętrzną), to do ramy, od góry drugie łożysko, mały pierścień z rozcięciem, kapa z napisem. Czasem ten pierścień idzie na górę ale wtedy jest dołączana płaska podkładka między niego a mostek.
Gość Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Haha, cholera, wiedziałem że coś jest nie tak, dopiero teraz sobie to uświadomiłem, zapewne rozwiąże to także problem przerwy między kapą a miską
Gość Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 No i przełożenie elementów przyniosło efekt, teraz wszystko jest OK
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.