Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma ROX 10.0, dziwne zachowanie.

uslugifoto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś po włączeniu licznika zobaczyłem dziwny komunikat resetu do ustawień fabrycznych, reset "sam z siebie" Mam kopię ustawień więc powrót do nich był formalnością. Jednak podczas treningu nagle licznik wyłączył się, nie zachowując danych, inaczej niż po wyłączeniu się po 5-minutowej bezczynności.

Mieliście takie objawy? Czy to początek końca tego egzemplarza? Licznik jest na gwarancji, sprzęt mi się podoba, ale mam wątpliwości czy to nie jest jakiś felerny sprzęt, zwłaszcza że baza danych jest jednak dość ważna. 

Napisano

Mam licznik sigmy bc 12.12. Sam sie wylaczal kilkukrotnie. Podlozylem pod baterie kawalek gabki i dziala juz normalnie. W moim przypadku byla to troche luzna bateria ktora tracila kontakt przy mocniejszym uderzeniu.

Napisano

Dzięki za informację. Na razie kilka godzin treningu i żadnych problemów. Zobaczymy... Myślałem jeszcze nad Garminem Edge 500 i teraz mam wątpliwości czy dobrze zrobiłem...

Napisano

A możesz napisać coś więcej jak Ci się sprawuje? Też właśnie waham się pomiędzy nim a Garminem i nie wiem który wybrać...

• 3 tygodnie później...
Napisano

Licznik spisuje się świetnie, ale nie mam porównania z Garminem więc nie porównam. Kupiłem go dlatego ze z kompletem czujników (HRM, kadencja, prędkość), kosztował jednak 170 zł taniej niż porównywalny Garmin Edge 500 bez czujnika prędkości. Tak sobie myślę że to chyba porównywalne urządzenia, kwestia.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Dziś po włączeniu licznika zobaczyłem dziwny komunikat resetu do ustawień fabrycznych, reset "sam z siebie" Mam kopię ustawień więc powrót do nich był formalnością. Jednak podczas treningu nagle licznik wyłączył się, nie zachowując danych, inaczej niż po wyłączeniu się po 5-minutowej bezczynności.

Mieliście takie objawy? Czy to początek końca tego egzemplarza? Licznik jest na gwarancji, sprzęt mi się podoba, ale mam wątpliwości czy to nie jest jakiś felerny sprzęt, zwłaszcza że baza danych jest jednak dość ważna. 

To był problem z softem - problem wraz z nową wersją został rozwiązany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...