Geras_ Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Posiadam korbę jednorzędową SR Suntour Duro z zębatką 32T. Niestety obecny napęd nie pozwala mi się rozpędzić na asfaltowych odcinkach w związku z czym chciałbym zmienić zębatkę na większą. Nie potrafię jednak znaleźć ani oryginalnych blatów ani innego zamiennika który podpasuje do mojej korby. Czy jesteście w stanie pomóc w dopasowaniu zamiennika ? Rozstaw śrub mocujących 4x73mm a osadzenie na korbie ma średnicę ok 90mm
Gość Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Widzę że nie jestem sam jeżeli chodzi o "szczęśliwych" posiadaczy tej korby. Jesteś pewny że nic nie pasuje? Ja co prawda patrzyłem zębatki 32T i wydawało się że nie powinno być problemu z dokupieniem. A jak rozwiążesz problem mocowania? Kupujesz śruby z kominami? Ewentualnie pisz do użytkownika Activia lub sklep.eurobike.pl ( chociaż w tym drugim mają ceny kosmiczne i śruba łącząca korbę z ośką to koszt 60 zł )
Geras_ Napisano 20 Lipca 2015 Autor Napisano 20 Lipca 2015 Niestety w żaden sposób nie mogę znaleźć czegokolwiek w tych rozmiarach :/ jestem amatorem jeśli chodzi o rowery i uważałem że znajdę po prostu zębatkę z mocowaniami jak oryginał ale o większej średnicy, niestety widzę że to może nie być łatwe zadanie :/
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Lipca 2015 Mod Team Napisano 20 Lipca 2015 No bez nabiału proszę Korba ta ma standardowe mocowanie BCD 104 na 4 śruby. 40T? http://allegro.pl/zebatka-e-13-guidering-e-thirteen-36t-38t-40t-i5356328445.html 42T? http://allegro.pl/zebatka-truvativ-dh-42t-120gram-fr-dh-i5547941071.html Pytanie ile tak naprawdę potrzebujesz... Szacunek... I.
Gość Napisano 20 Lipca 2015 Napisano 20 Lipca 2015 A jak Ci działa ta korba? U mnie jest cała pokrzywiona ( nie wiem czy fabrycznie czy o co chodzi) i poleci na śmietnik.
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Lipca 2015 Mod Team Napisano 20 Lipca 2015 U mnie jest cała pokrzywiona To znaczy się jak? Bo żeby wykrzywić korbe to trzeba zrobić takiego dzwona że przeważnie laduje się w szpitalu lub kasuje cały rower... Chyba, ze ktoś przejechał Ci sie po rowerze/korbie samochodem... Prędzej złamiesz lub wykruszysz korbę ale nie pokrzywisz... Szacunek... I.
Gość Napisano 20 Lipca 2015 Napisano 20 Lipca 2015 Oczywiście, zdaje sobie z tego sprawe. Pajak jest krzywy, przez co krzywa jest zebatka, Calosc takze obciera o suport ( Wyglada to na krzywy odlew). Nameczylem sie okropnie z ta korba i mam jej serdecznie dosc.
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Lipca 2015 Mod Team Napisano 20 Lipca 2015 Trzeba było reklamować knota a nie się szarpać... Szacunek... I.
Gość Napisano 20 Lipca 2015 Napisano 20 Lipca 2015 Wiesz co, zauważyłem ten problem po jakimś czasie, naprawdę ciężko powiedzieć czy ja gdzieś rąbnąłem ( pająk na końcach nie jest zbyt gruby) czy już tak było. Tak czy inaczej mam tego produktu serdecznie dość, wracam do archaicznego ale sprawdzonego kwadratu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.