Skocz do zawartości

[1300-2000] Lazaro Senatore vs Unibike Voyager

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, poszukuje wygodnego roweru trekingowego, tak aby pozycja była wyprostowana, mam 190cm 95 kg i pewnie optymalna rama w moim przypadku to 21.

Prawie już byłem zdecydowany na Lazaro Senatore v3 z alivio, jednak dzisiaj w rojaxie zobaczyłem Unibike Voyager z podobnym osprzętem tylko droższy o 800zl. Pokazalem sprzedawcy specyfikację Lazaro i mówił że oprócz alivio to reszta jest slaba i nie warto go brać. Teraz pytanie do was czy warto doplacic 800zl do tego Unibike czy zostać przy Lazaro? Rower będę używał głównie do jazdy na utwardzonych drogach i okazjonalnie w lasach około 50 km dziennie.

Napisano

Sprzedawca w sklepie zrobi i powie wszystko żeby ci obrzydzić wyrób z Transroweru - on z tego żyje, ile sprzeda ....

Oprócz alivio (pewnie o przerzutkach była mowa) reszta jest słaba ???

Zrób sobie zestawienie osprzętu jednego i drugiego i porównaj na własną rękę   :) :)

Napisano

Jednak wezme tego Lazaro, nie warto doplacic 800zl bo części na pewno nie są tyle warte. Jeżeli macie jeszcze inną alternatywę dla Lazaro to piszcie, bo jutro chcę już zamówić rower

Napisano

Jednak wezme tego Lazaro, nie warto doplacic 800zl bo części na pewno nie są tyle warte. Jeżeli macie jeszcze inną alternatywę dla Lazaro to piszcie, bo jutro chcę już zamówić rower

A gdzie i jak kupujesz???

Ja mam podobny problem....

Rozważales KANDSa? ponoc lepsze ceny a pozycja bardziej wyprostowana , a producent i osprzet ten sam ... ?

A nie myslalaes o naszym WAGANCIE na Deore???

Napisano

Wagant jest dość drogi jak na to co oferuje. Zamowilem już Lazaro w oficjalnym sklepie, mam nadzieję że spełni moje oczekiwania

Napisano

Wagant jest dość drogi jak na to co oferuje. Zamowilem już Lazaro w oficjalnym sklepie, mam nadzieję że spełni moje oczekiwania

Skoro zamowiles to bede ci bardzo wdzieczny , jak juz go dostaniesz , obejrzysz i troszke pojezdziisz , za opinie czy naprawdę tak bardzo wart tych pieniedzy ....

Kiedy dostaniesz?

Napisano

Skoro zamowiles to bede ci bardzo wdzieczny , jak juz go dostaniesz , obejrzysz i troszke pojezdziisz , za opinie czy naprawdę tak bardzo wart tych pieniedzy .... Kiedy dostaniesz?

Kolego o rowerze coś można powiedzieć po kilku tysiącach kilometrów. Jechałem tym Lazaro i mogę powiedzieć, że rama ładnie pomalowana, jeśli o to pytasz.

Co do Kandsa, jak może pozycja być bardziej wyprostowana, skoro to ta sama rama? Pozycję zmieniasz regulowanym mostkiem.

Napisano

Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, rower chodzi lekko i jest bardzo wygodny. Jakość wykonania na wysokim poziomie, rama dobrze pomalowana. Pozycja jest wyprostowana, nie mam bólu pleców po kilku kilometrach tak jak na zwykłym MTB

Napisano

No to sie ciesze...

chetnie bym sie przymierzyl do niego

Szkoda ze nie jestes z Poznania  :bye2:

Czekam na dalsze obserwacje i wnioski ... Bo mysle jeszcze o WAGANTcie 

Napisano

A jakbys podpowiedzial jak zamowiles ?

z kim sie kontaktowales i za ile? jak kolor wzioles? I czy jestes zadowolony z wyboru ???

jakis adres? link???

Podpowiedzi na co zwracac uwage???

Jest oficjalny sklep LAZARO?

Napisano

Zamówilem na allegro firma Bf bike czy jakoś tak, oni się zajmują dystrybucją tych rowerów. Rower był u mnie na drugi dzień ustawiony, wyregulowany, wystarczyło tylko dokrecic pedaly, mostek i przednie koło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...