Skocz do zawartości

[750-1500] szosa do jazdy na codzień i lekkiej renowacji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym zakupić klasyczną szosę do jazdy na codzień po mieście i ścieżkach nadmorskich. Jazda raczej rekreacyjna, bez bicia rekordów, czasami tylko ciut szybciej ;)

Wzrost 176cm, długość nogi 86cm.

Znalazłem taką sztukę, która wizualnie bardzo mi leży (chętnie przelakieruję ramę i zmienię owijki) Winora Polaris o wadze 10,9kg za 750pln, nie pakuję się w żadną lipę? ;) Rower ponoć po przeglądzie.

11707498_845915555485186_725188917800931

Hamulce: SHIMANO 105 SLR
Obręcze: ALUMINIOWE ALESA 313-622/700C MADE IN BELGIUM HARD ANODIZED
Widelec: STALOWY
SZTYCA PODSIODŁOWA ALUMINIOWA
Mechanizm korbowy: Shimano 105 FC-1050 VIA JAPAN
Kierownica SAKAE CUSTOM ENGLAND
Piasta Przód: SHIMANO HB-1050 JAPAN VIA
Piasta Tył : SHIMANO FH-1051 JAPAN VIA
Pedały: Shimano SPD PD-1050 JAPAN VIA
RAMA STALOWA 55 cm 21,5 CALA
Sztyca: SAKAE
Manetki: SHIMANO SLR 105
Przerzutka tylna: SHIMANO 105
Przerzutka przednia: SHIMANO 105
Waga kg 10,9 kg
Ilość biegów: 14
Opony Continental 23-622 700X23C
Miejsce na Bidon
Typ: Rowery szosowe
Rozmiar kół: 28 cali
LICZNIK PRĘDKOSCI

Napisano

Przepraszam ale trochę walnąłem gapę porównywałem wagowo mtb do szosówki a teraz spojrzałem na ogólnie na wagi szosówek to jest oke,ale i tak bym dobrze się przyjrzał bo cały wypucowany i w plaku . 

Napisano

Kupiona :D na żywo jeszcze ładniejsze cudo niż na zdjęciach, stan wizualny db+/bdb, mechanicznie bdb.

Jak można bezpiecznie usunąć starą naklejkę/napis z ramy (lekko odpryskuje z powierzchni, chętnie się jednej pozbędę).

Napisano

Anton13: dzięki, zaraz spróbuję. Aczkolwiek to juz taki stary suchar, że nie można tam mówić o złapaniu krawędzi i odklejaniu.

Przyjrzałem się jej dobrze i w przeciwieństwie do pozostałych ma matową powierzchnię i wygląda na to, że pozostałe są naniesione przed nałożeniem lakieru bezbarwnego, a ta już na wierzch. A są moze jeszcze jakieś specyfiki bezpieczne dla lakieru, bezwględne dla naklejek? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...