Skocz do zawartości

[400-600zł] rower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Przymierzam się do zakupu roweru crossowego, niekoniecznie musi być nowy - może być używany. Nie bardzo znam się na rowerach dlatego chciałbym was prosić o pomoc w wyborze roweru dla mnie. Mój wzrost to 174cm, waga  77-79kg.

Znalazłem pewien rower na allegro http://allegro.pl/rower-crossowy-head-i5488953218.html troszkę przekracza mój budżet ale chciałbym się zapytać, co o nim sądzicie ? Nadałby się ?

Napisano

ile masz zamiar jeżdzić ? Jaką masz długość nogi ?

Poza wszystkim rower na zdjęciu to raczej NIE JEST  ten z aukcji - nie wygląda mi na 18,5 " , ale mogę się mylić ....

Z tyłu wolnobieg (przełożenia 3x7)   - minimum przyzwoitości to 3x8 (kaseta)

Ile TAK NAPRAWDĘ możesz  / planujesz wydać na rower ??  (gdzie 400-600  a gdzie  730)  ? Dla ułatwienia - rowery które bez obawy można zacząć polecać to za 950-1000 minimum...

Napisano

Noga 83-84cm o ile dobrze zmierzyłem. Rower chciałbym kupić do 600zł najlepiej, ale gdyby naprawdę fajny się trafił - 100zł droższy mógłbym dopłacić. Co do jazdy to ostatnimi czasy jeżdżę tylko do dziewczyny (9km w jedną stronę). Raczej nie byłem nigdy zapalonym rowerzystą, ale może gdybym miał jakiś fajny rower, w którym działają przerzutki i nie wydaje różnych dźwięków to czasami wybrałbym się na jakąś przejażdżkę w celu spalenia trochę tłuszczu, ale były by to raczej krótsze przejażdżki. 900zł to trochę za dużo jak dla mnie za rower :<

Napisano

To sporo jak na taki wzrost bo ja mam 85cm przy wzroście 181. Zmierz od krocza do podłoża w pozycji stojącej tak jakbys mial rower między nogami. Chyba że tak mierzyłeś to masz długie nogi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...