Puzka Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Witam to moje pierwsze SPD i modele już wybrałem czytając troche na forum. Moje pytanie jest takie Czy lepiej zwykłe 780 czy moze 785? jaka jest różnica ? czy platforma cos daje? gdzie jest wiekszy komfort ? czy w zwykłych butach tez mozna jezdzic na platformie ? Prosze dzielic sie opiniami
grzybol Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Ja ostatnio kupowałem SPD i mając podobny dylemat wybrałem "czyste" SPD. Kierowałem się starą zasadą - jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego
Puzka Napisano 11 Lipca 2015 Autor Napisano 11 Lipca 2015 To twoje pierwsze spd? i jak nie żałujesz? pewnie kwestia przyzwyczajenia? dokładnie też o tym mysle czy te platformy to dobre rozwiązanie. Czekam dalej na odpowiedzi
sephiroot Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 @puzka 785 to nie platformy. Mają tylko dodaną podstawę pod buty mtb. Jadąc w cywilkach i tak się byś opierał na zatrzaskach. Jako turysta wybrałem 785. Gdybym latał po górach to by padło na 780. Jak chcesz wstawie Ci później zdjęcie jak to wygląda.
Puzka Napisano 11 Lipca 2015 Autor Napisano 11 Lipca 2015 no własnie chce powiazac jedno z drugim i szybka agresywna jazda po szlakach i spokojna ze znajomymi. to moje pierwsze spd wiem to jest moje ubolewanie nad rodzajem?! dokładnie plafforma pod buty wiem o tym ale z tego co widziałem na youtube to tak słabo but opiera sie na tej platformie ale to tylko moje odczucie
sephiroot Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Bierz zwykłe m780. Te podparcie będzie Ci przeszkadzć i zbierać błoto niepotrzebnie. Możesz nawet pomyśleć nad sprawdzonymi m520 czy m540.
grzybol Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 To twoje pierwsze spd? i jak nie żałujesz? pewnie kwestia przyzwyczajenia? dokładnie też o tym mysle czy te platformy to dobre rozwiązanie. Czekam dalej na odpowiedzi Tak, to pierwsze SPD. Na ten moment jeszcze uczę się wypinać but, więc różnie to bywa Myślę że za jakiś czas będzie już ok. Nie żałuję zakupu.
Alkir Napisano 13 Sierpnia 2015 Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam, podepnę się pod temat. Czy ktoś ma już jakieś doświadczenia z PD-M8000? Warto dopłacić 50-60zł (235zł vise 285zł) w stosunku do PD-M780? Jest teraz okres "przejściowy" (wymiana serii XT) i mamy oferty sprzedaży 780 i nowości - 8000. Tylko na ile ta nowość jest warta wyższej ceny? pzdr Alkir P.S. W moim przypadku będzie to przejście z systemu click'r na pełne spd -ale z zachowaniem bloków wielokierunkowych. Powód: zależy mi na skompletowaniu w rowerze pełnej grupy XT...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.