TumekPL Napisano 10 Lipca 2015 Napisano 10 Lipca 2015 Witam serdecznie, wczoraj postanowiłem wymienić przerzutkę tylną, było to stare Alivio, które obsługiwało jeszcze 9 rzędów. Manetki mam Alivio 2015 (9 rzędów), kasetę również 9 rzędową. W sklepie chciałem kupić przerzutkę tylną Alivio 2015, lecz nie było to skusiłem się na Deore z 2014 roku, lecz dostałem Deore rdm-593. Miało być pięknie, ale wyszło inaczej, przerzutka nie chcę poprawnie pracować z 9 rzędową kasętą. Na regulacji spędziłem naprawdę sporo czasu, a nie robiłem tego po raz pierwszy, zatem moje pytanie brzmi, czy jestem w stanie wyregulować tą przerzutkę, by pracowała z 9 rzędową kasetą? Kolejnym problemem jest manetka, podczas wymiany linki rozkręciłem całą manetką i niestety dolną dźwignia przestała odbijać i muszę ją odpychać palcem by wróciła na swoje miejsce. Skręciłem, rozkręciłem i nadal jest to samo, problem nie występuje gdy nie mam założonej bocznej osłonki - wtedy odbija normalnie, plastik nie blokuje mechanizmu dźwigni, zatem co może być powodem tworzenia oporu?
Shiryu Napisano 10 Lipca 2015 Napisano 10 Lipca 2015 czy jestem w stanie wyregulować tą przerzutkę, by pracowała z 9 rzędową kasetą? Nie da się. To przerzutka Dyna-Sys, która nie będzie pracować z napędami 9-rzędowymi.
Eazy Napisano 10 Lipca 2015 Napisano 10 Lipca 2015 Kupiłeś przerzutkę Dyna-Sys do napędu 10-cio rzędowego. Nie ustawisz jej pod kasetę z 9-cioma zębatkami. Co do manetki to tak z opisu ciężko coś wywnioskować. EDIT: Shiryu już mnie uprzedził
TumekPL Napisano 10 Lipca 2015 Autor Napisano 10 Lipca 2015 Zatem muszę podjechać do sklepu ją oddać, bo wymiana kasety i manetek mija się z celem skoro mam nowe Alivio. Z manetkami powalcze jeszczę... Dzięki za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.