kwadrat200 Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Witam, posiadam w tym momencie około 8-letniego Krossa A2. Swoje lepsze dni ma już za sobą. Mając wspomniany budżet, zastanawiam się, czy lepiej kupić nowy rower, czy inwestować w ten? W rowerze jest nowy suntour xcr. Chciałbym skompletować w nim napęd, manetki itd xt/slx. Tarcze nie są dla mnie jakimś priorytetem, więc hamulce by zostały. Przeglądając alledrogo, doszedłem do wniosku, że jedynymi plusami nowego roweru byłaby możliwość kupna 29" no i rower byłby lżejszy. Co do 29er - nie widziałem, nie jeździłem, nie wiem. W tych wszystkich rowerach są zazwyczaj suntoury xct/xcm/xcr, czasami jakiś rock shox, do tego ciężko trafić napęd xt. Myślicie, że pakować części w starą ramę, czy jednak kupić coś nowego? Jeśli coś nowego, co polecacie? Zastanawiałem się nad szosą, ale jest zbyt ograniczona, prędzej przełaj, ale te kosztują kupę kasy. Więc wchodzi w grę coś crossowego, jednak bardziej byłbym ostatecznie za mtb. Pomocy! I z góry dzięki Zapomniałbym, rower musiałby być nowy, używane nie wchodzą w grę. Wzrost 182, waga 80
.PaVLo. Napisano 9 Lipca 2015 Napisano 9 Lipca 2015 Jak możesz dozbierać to polecam https://www.canyon.com/pl/mtb/yellowstone/yellowstone-al-3-9.html (dwa kolory)
kwadrat200 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Napisano 9 Lipca 2015 Gdyby było warto to jestem w stanie dołożyć stówkę czy dwie. Jednak tu jest tylko alivio i waży prawie 14kg, praktycznie tyle co mój stary sprzęt. Widziałem wyprzedaże krossów a7, a8, nawet chyba a9. Nie mam parcia na tarczówki. Wiem ze w tej cenie najlepszym wyjściem byłoby kupno czegoś używanego, ale chcę nowy rower.
Eazy Napisano 9 Lipca 2015 Napisano 9 Lipca 2015 To jak możesz dołożyć jeszcze parę złotych to pomyśl nad tym: http://www.radon-bikes.de/en/bikes/mountainbike/hardtail/zr-team-29/zr-team-29-70/ Potwierzny widelec i dobry osprzęt, ale cena podejdzie pod 3000zł. Moim zdaniem warto dołożyć bo różnica w klasie sprzętu będzie znacząca. O ile oczywiście budżet pozwoli
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.