mike78 Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Panowie, Mam naped 9rzędowy, przejechane ok 900km i wkurzajacy problem - po przełaczeniu z przodu na 2 blat i z tyłu na przerzutki 5,6,7 mam stukanie (cykanie). Serwis gdzie kupilem ustawiał mi przerzutki i przełaczają poprawnie. Pojechałem do znajomego serwisanta rowerowego, sprawdził tocheopcji: dokrecenie pedałow, dokręcenie blatów . Nic nie pomogło, juz nie wiem co powiedziec w serwisie zeby mi to usuneli - to nowy rower Najciekawsze, ze jak zasmaruję Rohloffem to przez ok 100km nie ma tego stukania. Ale nie będe cały czas lał oleju, tym bardziej ze na pozostalych biegach i kombinacjach tego nie ma. Łancuch KMC 9S, kaseta Shimano HG20, lancuch czysty a ja bez sił juz na to g..o ;( Rure podsiodlową tez czyscilem.. stery dokręcone i nie strzelają.
Buno Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Sprawdź czy prowadnica przedniej przerzutki nie ociera o łańcuch
chudeusz09 Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Co konkretnie smarujesz tym rohloffem? Po nasmarowaniu łańcucha przestaje "cykać"?
mike78 Napisano 8 Lipca 2015 Autor Napisano 8 Lipca 2015 smaruję w 2 wariantach: 1. czerwone - strzykawką tylko laczenia ogniw 2. zolte - calosc ogniwa , wariant 2 jest slaby bo trzeba pozniej nadmiar zetrzec szmatą, a w 1 nie, i jest nasmarowane. ad1 - nie ociera łancuch.
chudeusz09 Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 To wrzuć jakieś fotki napędu bo skoro smarowanie Ci go wycisza to raczej "nowy" to on nie jest.
redwhite Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Najciekawsze, ze jak zasmaruję Rohloffem to przez ok 100km nie ma tego stukania. Ale nie będe cały czas lał oleju smaruję w 2 wariantach: 1. czerwone - strzykawką tylko laczenia ogniw 2. zolte - calosc ogniwa , wariant 2 jest slaby bo trzeba pozniej nadmiar zetrzec szmatą, a w 1 nie, i jest nasmarowane. Inni też smarują Rohloffem co 100 km, poczytaj wątek: http://www.forumrowerowe.org/topic/116177-smarowanie-lancucha-ile-czasu-czekac-do-jazdy/ Ja czyszczę (szejkuję) i smaruję łańcuch co ok. 150 km ale innym olejem. Nie baw się w takie dziwne samrowanie, daj po kropelce w miejsce gdzie jest sworzeń i rolka, odczekaj kilka (kilkanaście) godzin, przed jazdą wytrzyj nadmiar oleju i w drogę.
chudeusz09 Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Rohhlof powinien wystarczyć na zdecydowanie dłużej niż 100km. 200-300km w zależności od warunków. Jednak na zużytym napędzie trzeba było smarować znacznie częściej. Co do samego sposobu smarowania to polecam robić to tak jak kolega wyżej radzi.
mike78 Napisano 8 Lipca 2015 Autor Napisano 8 Lipca 2015 ok, ale to nowy napęd w fabrycznie nowym rowerze ze sklepu.. mam na niego gwarancję, tylko juz nie wiem jak przekonac sprzedawcę ze cos stuka "bo on nie slyszy"
topol Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Jest taka sruba w przerzutce,ktora ustawiasz odległość kółka przerzutki o kasety. Moze (ale to tylko moźe) wina za dlugiego łańcucha i w takim przypadku kółeczko ma kontakt lub prawie dotyka kasety. Jak jest mokro jakoś bangla. Jesli z opcją tych samych biegów z tyłu rzecz sie nie dzieje na blacie--- problem prawdopodobnie jest taki jak opisalem.
mike78 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Napisano 9 Lipca 2015 >Jest taka sruba w przerzutce,ktora ustawiasz odległość kółka przerzutki o kasety zbawco, to brzmi logicznie i sensownie. Powiedz mi ktora to srubka i w jaką stronę nią kręcic. Łanucch mimo malego przebiegu wydaje mi się faktycznie dosc luzny, ale to moze kwestia napedu 9rzędowego i wielkosci blatu. Tak, na blacie na zadnym biegu nie stuka.
topol Napisano 9 Lipca 2015 Napisano 9 Lipca 2015 Powinienes miec 3 śruby. Dwie sasiadujące ze sobą z oznaczeniami H i L,tym daj spokój. Sluża do ustawień wychylenia wózka.Trzecia powinna byc wyżej i dotykać hak przerzutki.Wkręcając ja odsuwasz kółeczka od kasety.Z tym,że najlepiej ustawiać to na najwiekszej zębatce z tyłu a z przzodu najmniejsza. Jesli w takiej kofiguracji przełożeń ustawisz odpowiednią odległośc kółka od kasety,zacznij bawic sie zmieniarką.Jesli regulacja ta bedzie powodować "turbulencje" jak z postu nr1,całkiem możliwe,że łancuch za dlugi. Jak dobrać dlugość łańcuch? Jest tego sporo i conajmniej dwie metody.
mike78 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Napisano 9 Lipca 2015 dziekuję, zlecę te prace serwisantowi po prostu.. dzięki raz jeszcze za trop, dam znać jak sie to skonczyło - moze nie będę musiał co chwile smarować tego napędu.. pozdrawiam!
redwhite Napisano 9 Lipca 2015 Napisano 9 Lipca 2015 moze nie będę musiał co chwile smarować tego napędu.. Tak czy siak powinneś czyścić i smarować, może co troche więcej km ale jednak.
andybike Napisano 9 Lipca 2015 Napisano 9 Lipca 2015 Sprawdź czy końcówka przedniej przerzutki nie obciera o ramię korby jak pedałujesz, albo jakaś naklejka
mike78 Napisano 10 Lipca 2015 Autor Napisano 10 Lipca 2015 >czy końcówka przedniej przerzutki nie obciera o ramię korby jak pedałujesz jak to fizycznie jest mozliwe?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.