Gość Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Witam, Zastanawiam się nad kupnem widelca sztywnego ( na forum ktoś akurat sprzedaje w rozsądnej cenie). Problem jest taki że jest to widelec do kół 29' a ja mam 26'. Czy jeżeli okaże się że wymiarowo amortyzator i widelec są podobne to są jakieś przeciwskazania żeby NIE zakładać go do roweru? Pozdrawiam,
MokryxD Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Jeżeli ich wysokość jest podobna to możesz zakładać. Ale jeżeli jest większa niż te 10mm to nie bawiłbym się z nim.
panSocjolog Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Jaką długość A-C ma obecny widelec, a jaką ten sztywny?
Gość Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 A do C- środek osi do góry korony? Tego jeszcze nie wiem, wczoraj nie zdążyłem zmierzyć. Jeżeli więcej niż 10mm powinienem odpuścić tak jak pisał poprzednik?
panSocjolog Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Tak, ale - w przypadku amortyzatora istotna jest wysokość ugiętego amortyzatora, i to tę wartość powinno się porównywaćz długością sztywnego widła. Lub ujmując to prościej: sztywny widelec ma być trochę krótszy niż nieugięty amor.
firefoks Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Jeśli chodzi o tego http://www.forumrowerowe.org/topic/186906-widelec-sztywny-force-29er-pod-hamulce-tarczowe-uzywany/ to może być za długi...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.