laughingman Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 Hej, Używa/używał ktoś z Was suportu SM-BB93? Jakie macie wrażenia? jak z jego wytrzymałością na różne warunki? Jak wyglądają wasze przebiegi na tym supporcie? Szukam jakiegoś suportu HTII na którym mógłbym przejechać chociaż 1 cały sezon (dla mnie to ~3000KM) bez żadnych problemów. Oryginalnie w rowerze (Kona Caldera z 2009) miałem zamontowany FSA MegaExo (konkretnego modelu nie pamiętam) i muszę pochwalić bo wytrzymał bez problemów jakieś 5000KM i to w bardzo różnych warunkach, pomiędzy 5000-6000KM zaczął charakterystycznie strzelać i nałapał takich luzów że już nic się nie dało zrobić. Ze względów budżetowych wymieniony został na shimanowskie cudo SM-BB51 na zasadzie zobaczymy ile wytrzyma. No po niespełna 2000KM zaczęły się pojawiać charakterystyczne dźwięki z suportu które oznaczają zbliżający się koniec. Póki co luz jest minimalny i myślę że jeszcze z 800-1000KM pociągnie, ale chcę się przygotować na wymianę. W szczególności że niebawem wyruszam na tygodniową jazdę po górach która może BB51 wykończyć. Wolałbym mieć na wypadek wszelki coś na wymianę pod ręką. Z tego co czytam na forum suporty BB51,52 i BB70 mało się różnią i ludzie na nich robią podobne przebiegi, choć w dużej mierze zależy to od egzemplarza na który się trafi. Parę wątków chwaliło BB90, ale słabo z jego dostępnością i jestem ciekaw czym różni się od BB93 i który wypada lepiej. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
MokryxD Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 Proponuję suport Accenta. Na fabrycznych łożyskach jakieś 10kkm jazdy mieszanej. Później zaczęły się luzy i trzeszczenie. Wymiana łożysk i śmiga dalej.
laughingman Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Napisano 27 Czerwca 2015 Jaki konkretny model tego suportu polecasz?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.