madmx Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 Czołem. Przymierzam się do zakupu nowych chwytów obecnie posiadam jakieś gumowe w ogóle nie wygodne z rogami które dokupiłem. Dlaczego z rogami bo często używam np na podjazdach. Zastanawiam się nad zakupem takich: http://allegro.pl/chwyty-kierownicy-z-rogami-merida-md014-150mm-i5377003975.html Ktoś używa? Cena jaką chce przeznaczyć to max 60zl. Ewentualnie mogą być uchwyty i rogi osobno tylko nie wiem które będą wygodne. A i czy jak będę chciał kupić chwyty i rogi osobno to pewnie 60zl będzie mało. Dłoń mam nie za duża a zazwyczaj jeżdżę w rękawiczkach.
Shiryu Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 Jak jeździsz w rękawiczkach, to nie wiem, czy warto pchać się w chwyty ergonomiczne. Do tego moim zdaniem nie warto w ogóle pchać się w chwyty ergo ze zintegrowanymi rogami, bo nie masz możliwości dopasowania kątów nachylenia chwytów i rogów i jesteś skazany na to, co producent wymyślił. Raczej brałbym coś takiego: http://allegro.pl/raczki-kierownicy-chwyty-rogi-gumowe-rowerowe-mtb-i5037624532.html
GajekL Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 A moze nagnij troszke budzet i kup polecane przez wszystkich Esi Chunky? Sam sie przesiadlem z gumowych Amoeby i musze stwierdzic ze sa naprawde wygodne, fajnie tlumia drgania, bylem milo zaskoczony po pierwszej przejazdzce.
madmx Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Napisano 26 Czerwca 2015 Nie no tyle to nie dam max 60 i to jeszcze chcę rogi. Zastanawiam się nad tymi co kolega Shiryu dał link. Jeśli rogi się da regulować to fajnie i żeby mi na kiere spasowało musze pomierzyć. Edit. A mam jeszcze pytanie czy nie będzie jakos przeszkadzał ten bieżnik na tych chwytach? A jeszcze pytanie do użytkowników tych chwytów chunki czy one są jakoś dokręcane czy nie obracają się?
ezios Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 Kolega ma te pierwsze i wygodnie trzyma je się tylko z "boku". Faktycznie nie mają regulacji. Ale trzymają porządnie.
madmx Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Napisano 27 Czerwca 2015 Chyba zdecyduję się na te ESI poczytałem o tych ergo i nie zbyt to ludzie polecają typowa chińszczyzna. Tylko teraz pytanie. Ja mam małą dłoń i zawsze jeżdżę w rękawiczkach który model wybrać tych ESI? Chunky czy Racer's Edge? U siebie mam klamko manetki te klikane nie obracane. Z tego co czytam można sobie je dociąć na dowolny wymiar prawda to? Czy jest jakaś zasada która strona ma być do wewnątrz kiery czy nie? I jeżeli bym chciał kupić rogi to jakie? Oczywiście w rozsądnych pieniąszkach?
GajekL Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 Mowilem Te ergo to troche chinolem zalatuje, choc na nich nie jezdzilem. Ja mam mala dlon, triggery, jezdze w rekawiczkach i Chunky sa idealne, co do zalozenia to z jednej strony sa grubsze i ta wlasnie strona do gory. Jesli chodzi o rogi to wybor jest okrutny, ale ja proponuje te: http://allegro.pl/rogi-kierownicy-pro-dlugosc-80-mm-promocja-i5457470306.html
redwhite Napisano 28 Czerwca 2015 Napisano 28 Czerwca 2015 Zastanawiam się nad tymi co kolega Shiryu dał link. Jeśli rogi się da regulować to fajnie i żeby mi na kiere spasowało musze pomierzyć. Edit. A mam jeszcze pytanie czy nie będzie jakos przeszkadzał ten bieżnik na tych chwytach? Używam tych chwytów z rogami od ponad roku i złego słowa o nich nie powiem. Rogi można regulować, bieżnik nie przeszkadza ale ja jeżdżę zawsze w rękawiczkach.
madmx Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Napisano 29 Czerwca 2015 Mam jeszcze pytanie do użytkowników chwytów esi chunky. Czy te chwyty mogę ewentualnie skrócić? Jak to jest z tą grubością ich czy one mają od strony manetek grubiej a cieńsze są od strony rogów czy one są grubsze po długości od dolu cieniej a spodem grubiej? Bo jakos nie mogę tego ogarnąć?
GajekL Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Czy te chwyty mogę ewentualnie skrócić? Tak, jesli potrafisz to zrobic Jak to jest z tą grubością ich czy one mają od strony manetek grubiej a cieńsze są od strony rogów czy one są grubsze po długości od dolu cieniej a spodem grubiej? Bo jakos nie mogę tego ogarnąć? Po prostu od gornej strony sa grubsze a od dolnej ciensze, jak mozna tego nie rozumiec??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.