Skocz do zawartości

[chwyty] z rogami czy osobno-wygodne

madmx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem.

Przymierzam się do zakupu nowych chwytów obecnie posiadam jakieś gumowe w ogóle nie wygodne z rogami które dokupiłem.

Dlaczego z rogami bo często używam np na podjazdach.

Zastanawiam się nad zakupem takich:

http://allegro.pl/chwyty-kierownicy-z-rogami-merida-md014-150mm-i5377003975.html

Ktoś używa?

Cena jaką chce przeznaczyć to max 60zl.

Ewentualnie mogą być uchwyty i rogi osobno tylko nie wiem które będą wygodne.

A i czy jak będę chciał kupić chwyty i rogi osobno to pewnie 60zl będzie mało.

Dłoń mam nie za duża a zazwyczaj jeżdżę w rękawiczkach.

Napisano

Jak jeździsz w rękawiczkach, to nie wiem, czy warto pchać się w chwyty ergonomiczne. Do tego moim zdaniem nie warto w ogóle pchać się w chwyty ergo ze zintegrowanymi rogami, bo nie masz możliwości dopasowania kątów nachylenia chwytów i rogów i jesteś skazany na to, co producent wymyślił. Raczej brałbym coś takiego: http://allegro.pl/raczki-kierownicy-chwyty-rogi-gumowe-rowerowe-mtb-i5037624532.html

Napisano

A moze nagnij troszke budzet i kup polecane przez wszystkich Esi Chunky? 

Sam sie przesiadlem z gumowych Amoeby i musze stwierdzic ze sa naprawde wygodne, fajnie tlumia drgania, bylem milo zaskoczony po pierwszej przejazdzce.

Napisano

Nie no tyle to nie dam max 60 i to jeszcze chcę rogi.

Zastanawiam się nad tymi co kolega Shiryu dał link. Jeśli rogi się da regulować to fajnie i żeby mi na kiere spasowało musze pomierzyć.

Edit.

A mam jeszcze pytanie czy nie będzie jakos przeszkadzał ten bieżnik na tych chwytach?

A jeszcze pytanie do użytkowników tych chwytów chunki czy one są jakoś dokręcane czy nie obracają się?

Napisano

Kolega ma te pierwsze i wygodnie trzyma je się tylko z "boku". Faktycznie nie mają regulacji. Ale trzymają porządnie.

Napisano

Chyba zdecyduję się na te ESI poczytałem o tych ergo i nie zbyt to ludzie polecają typowa chińszczyzna.

Tylko teraz pytanie. Ja mam małą dłoń i zawsze jeżdżę w rękawiczkach który model wybrać tych ESI?

Chunky czy Racer's Edge?

U siebie mam klamko manetki te klikane nie obracane.

Z tego co czytam można sobie je dociąć na dowolny wymiar prawda to? Czy jest jakaś zasada która strona ma być do wewnątrz kiery czy nie?

I jeżeli bym chciał kupić rogi to jakie? Oczywiście w rozsądnych pieniąszkach?

Napisano

Zastanawiam się nad tymi co kolega Shiryu dał link. Jeśli rogi się da regulować to fajnie i żeby mi na kiere spasowało musze pomierzyć. Edit. A mam jeszcze pytanie czy nie będzie jakos przeszkadzał ten bieżnik na tych chwytach?

Używam tych chwytów z rogami od ponad roku i złego słowa o nich nie powiem. Rogi można regulować, bieżnik nie przeszkadza ale ja jeżdżę zawsze w rękawiczkach.

Napisano

Mam jeszcze pytanie do użytkowników chwytów esi chunky.

Czy te chwyty mogę ewentualnie skrócić?

Jak to jest z tą grubością ich czy one mają od strony manetek grubiej a cieńsze są od strony rogów czy one są grubsze po długości od dolu cieniej a spodem grubiej? Bo jakos nie mogę tego ogarnąć?:)

Napisano

Czy te chwyty mogę ewentualnie skrócić?

Tak, jesli potrafisz to zrobic :)

Jak to jest z tą grubością ich czy one mają od strony manetek grubiej a cieńsze są od strony rogów czy one są grubsze po długości od dolu cieniej a spodem grubiej? Bo jakos nie mogę tego ogarnąć?

Po prostu od gornej strony sa grubsze a od dolnej ciensze, jak mozna tego nie rozumiec?? :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...