Skocz do zawartości

[Do max 2500] Rower typu cross dla faceta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc.

Upatrzylem sobie rower ponizej

http://www.wheeler.pl/rowery/rekreacyjne/cross-6-11-detail

Mam 190 cm wzrostu i waze 100 kg. Jazda to glownie droga, sciezki lesnie...ciezszy teren sporadycznie. Przebiegi to ok 60 km wycieczki czasem wiecej czasem mniej...zatem zalezy mi na wygodzie. Rower nie bedzie katowany w zadnych warunkach.

Jako ze poprzednio mialem wheelera pozostal mi sentyment do marki no ale moze polecicie cos innego? Jedyne co mi w nim przeszkadza to nijaki wyglad i smutne kolory hehe ale to detal w sumie.

Czy do moich potrzeb warto wydawac taka kwote?

Polecicie mi cos?

Napisano

Tam jest maksymalnie 2,500 a budzet ewentualnie uszczuple a nie dodam kolejne 100 zl. Ja wiem ze moze to i tylko stowka ale tak mozna w nieskonczonosc. Nie jestem maniakiem ot chce jezdzic wygodnie i aby rowerek byl solidny. Nie bede skakal, bil rekordow predkosci itd. Zastanawiam sie nawet czy te 2.5 tys na moje zastosowania to nie za duzo.

Napisano

No bardzo fajny ten Northtec. Mowisz ze polecany? Hm...musze cos poczytac o marce a lepiej o modelu. W kolorze czarno-niebieskim bardzo mi sie podoba. Ciekawe czy dostane w moim miescie bo raczej nie kupie bez macania i przysiadki ;-)

Wyposazenie calkiem ladne z tego co widze. Fajna opcja biore pod uwage, dzieki.

A jeszcze takie pytanko. Co sadzicie o rowerach Folta?

Napisano

No ale lipa tylko w stosunku do reszty czy lipa ogolnie?

Caly czas martwi mnie szerokosc opon w Crossie wydaja sie mikre, jakos tak widzac ja przed soba czuje sie niepewnie...taka waska...

Spodobal mi sie strasznie ten Cube... Brac? Czy cos innego?

Napisano

Jeżeli głównie latasz po asfalcie i czasem jakiś szuterek to nie patrz na szeroką - większe opory toczenia i na dystansie to odczujesz. Jeżdżę na takim rozmiarze, mam Schwalbe CX Comp, bardzo dobra opona :)

Korba licha, reszta ok, no chyba, że masz profesjonalne oczekiwania to nie w tym przedziale cenowym[emoji6]

Napisano

Dragon oczekiwania manjedynie aby bylo wygodnie i w miare malo awaryjnie znaczy produkt byl wart swojej ceny. Jak mowilem nie bede skakal...bil rekordow predkosci. Chce wygodnie lykac kolejne kilometry...czasem wjezdzajac w jakis las... Wiem tez ze moze troche kobieco sie zachowuje ale ten Cube spodobal mi sie strasznie. Korbe najwyzej wymienie za dwa sezony hehe ;-)

Northteca nie ma w moim miescie... Mam dostepne marki Giant, Wheeler, Author, Cube, GT, KTM, Trek, Kross, Merida, Kellys, Romet i tylko z tych marek wybieram, bo kupno przez neta nie wchodzi w gre.

Napisano

Hej.

Cube ma bardzo udane ramy,dobra marka i każdy o tym wie kto choć troszkę śmiga na rowerze.

Jest to bardzo dobry model do rozbudowy.

Unibike są mniej znane,na naszym rynku choć to "polski" rower.Bardzo fajne ramy,osprzęt za takie pieniążki idealny można rzec:)

Polecałbym Ci się przymierzyć do rowerów..i nie patrzeć na naklejkę i kolor na ramie.,,i "wyczuć"swój:)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...